Συνδρομή του Υπουργείου για το Κέντρο Υγείας Χάρακα ζητά η Ελένη Βατσινά

Newsroom
Newsroom

Αναφορά από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για το κτιριακό πρόβλημα και την υποστελέχωση της Δομής

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά το υπόμνημα του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα, στο οποίο επισημαίνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αλλά και κτιριακά ζητήματα, που καθιστούν το Κέντρο Υγείας Χάρακα σε καθεστώς μετ'εμποδίων λειτουργίας.

Η κ.Βατσινά κατέθεσε το υπόμνημα ως αναφορά, σημειώνοντας ότι τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας αποτελούν στήριγμα για την τοπική κοινωνία αλλά και το ΕΣΥ, καθώς συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων διενεργώντας εξετάσεις και διαγνωστικά ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν πρώτες βοήθειες και συνδράμουν άμεσα σε επείγοντα περιστατικά.

Επισημαίνοντας τις σοβαρές ελλείψεις του Κ.Υ. Χάρακα σε γιατρούς και επικουρικό προσωπικό αλλά και την στέγασή του σε κτίριο που χρήζει άμεσης αποκατάστασης, η κ.Βατσινά καλεί τον Υπουργό Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του όσα επισημαίνει ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ.Χάρακα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αφενός για τη στελέχωση της Δομής και αφετέρου για την ενίσχυση των συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για την εκπόνηση μελέτης στατικότητας και την ένταξη του έργου της κτιριακής ανακαίνισης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ