«Πέρασε» από την Δημοτική Επιτροπή το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου- Αναλυτικά τα ποσά

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

280 χιλιόμετρα αγωγών μόνο ως αντικατάσταση για τα δίκτυα ύδρευσης- 42 εκατ. κοστίζει περίπου η οδοποιία του έργου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2024 από την Δημοτική Επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» της Λότζια, υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα συνολικού ύψους 46.095.700,69 ευρώ, εκ των οποίων τα 22.708.195,75 ευρώ (49,26%) προσδιορίζεται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και τα υπόλοιπα 23.387.504,94 ευρώ (50,74%) προβλέπεται να καλυφθούν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Περιφέρεια Κρήτης, κ.α.).

Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα έρθει προς συζήτηση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26/2, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής και ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που καταλήγει στην ψήφιση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου για το 2024.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιέχει συμβασιοποιημένα έργα στο σύνολο του με πολύ μικρές εξαιρέσεις και κατά συνέπεια δεν προσθέτει στις υποχρεώσεις του δήμου που έχουν ήδη αναληφθεί. Βρισκόμαστε μπροστά σε συμβάσεις που πρέπει να εκτελεστούν» ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

dimotiki epitropi....

Επίσης τόνισε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων «θα φθάσουμε να προτείνουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό τέλη Μαρτίου, δηλαδή σε πέντε εβδομάδες από σήμερα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σισαμάκης υπογράμμισε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το μεγάλο εμβληματικό έργο της αντικατάστασης για τα δίκτυα ύδρευσης.

«Η αντικατάσταση στα δίκτυα ύδρευσης, που έχει γίνει ήδη, είναι περίπου 280 χιλιόμετρα αγωγών συνολικά στον Δήμο Ηρακλείου και περίπου αντίστοιχης οδοποιίας έχουν γίνει τομές στο οδικό δίκτυο. Για να καλύψεις αυτό το δίκτυο η εκτίμηση είναι ότι χρειάζονται περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ στο σύνολο του έργου. Ο Δήμος ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει θα καλύψει τις μεγαλύτερες ανάγκες», ανέφερε ο ίδιος.

dimotiki epitropi2

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ