Περιβαλλοντικές δράσεις από τον Δήμο Φαιστού

Newsroom
Newsroom

Μία μεγάλη περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Κόκκινου Πύργου πραγματοποίησε ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου / Λιμενικό Σταθμό Κοκκίνου Πύργου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Κόκκινος πυργος

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές, καθώς και μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Τυμπακίου. Οι εθελοντές προχώρησαν με την εποπτεία του Δήμου, του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου και των εκπαιδευτικών στον καθαρισμό της ακτής, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης ενημερώθηκαν για την ανάγκη διατήρησης καθαρών ακτών καθώς και για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, για το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας, καθώς και για τη σειρά περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο δήμος Φαιστού.

Κόκκινος πυργος

Στη δράση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος μίλησε με τους μαθητές, επισημαίνοντας τους την ανάγκη για ανακύκλωση, αλλά και την ανάγκη να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές ενός καλύτερου αύριο για το δήμο και την κοινωνία. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλεία Αρμουτάκη. 
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ