"Περήφανοι και χαρούμενοι για την υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης"

"Περήφανοι και χαρούμενοι για την υπογραφή για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης"

Ανακοίνωση της παράταξης "ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ" για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Ικανοποίηση και χαρά εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη "Κρήτη Μπροστά" με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Το έργο που αναμένεται να υλοποιηθεί το 2023 αποτελεί μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την Κρήτη καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον σύγχρονα και καινοτόμα έργα διασύνδεσης συνεχούς ρεύματος παγκοσμίως. Ένα έργο που συζητιόταν για πολλά χρόνια όσον αφορά στην αναγκαιότητα και στην κρισιμότητα του για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού μας, έφτασε πλέον στο πολυαναμενόμενο σημείο αφετηρίας για την ολοκλήρωση του.

Η ενεργειακή απομόνωση της Περιφέρειας Κρήτης φτάνει στο τέλος της όπως παράλληλα και οι ανησυχίες για την διαφαινόμενη ενεργειακή ανεπάρκεια του νησιού τα επόμενα χρόνια. Δημιουργούνται επιπλέον ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις, μειώνει το κόστος των καταναλωτών εντός Κρήτης  αλλά και οδηγούμαστε στην σταδιακή απόσυρση των παλιών ρυπογόνων υφιστάμενων μονάδων της ΔΕΗ με καύσιμο το πετρέλαιο.

Σήμερα όλοι οι Κρητικοί θα πρέπει να αισθανόμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ