Περιφέρειες και βιώσιμη ανάπτυξη: Τι ... δεν έχει πετύχει η Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Πανελλαδική έρευνα: Κανέναν στόχο βιώσιμης ανάπτυξης δεν πέτυχε η Περιφέρεια Κρήτης

Μεταξύ των Περιφερειών που δεν έχουν πετύχει κανέναν στόχο συγκαταλέγεται η Περιφέρεια Κρήτηςμαζί με τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο μεγάλης πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το «Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, με την υποστήριξη της Data Consultants.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πρώτη καταγραφή της προόδου επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι στόχοι εγκρίθηκαν το Σεπτέμβριο του 2015 στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η Κρήτη μαζί με τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να ξεπεράσουν σημαντικές προκλήσεις για την επίτευξη των ΣΒΑ έως το 2030, δεδομένου ότι πάνω από το 60% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στις περιοχές αυτές σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

perifereies

Αναλυτικότερα και για κάθε στόχο ξεχωριστά:

ΣΒΑ 1 «Μηδενική φτώχεια»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες οκτώ αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 4 «Ποιοτική Εκπαίδευση»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες δώδεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 8 «Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες οκτώ αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 9 «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες έντεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 10 «Λιγότερες ανισότητες»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες δώδεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

ΣΒΑ 11 «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες»: Καμία Περιφέρεια δεν έχει επιτύχει τον στόχο, ενώ άλλες έντεκα αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ