Περιπέτεια για επιβάτες θαλαμηγού στο Ρέθυμνο και σκάφους στην Ελούντα

Newsroom
Newsroom

Δυο σχεδόν ταυτόχρονες επιχειρήσεις από το λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η βόλτα στη θάλασσα για επιβαίνοντες σε θαλαμηγό στο Ρέθυμνο και σε επαγγελματικό σκάφος στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου, ότι μία θαλαμηγός (Θ/Γ) σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, βρίσκεται σε δυσχερή θέση πλησίον του λιμανιού με δύο  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, υπήκοους Μ. Βρετανίας.
Στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το όποιο εντόπισε τη Θ/Γ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Το ρυμουλκό «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» ρυμούλκησε τη θαλαμηγό, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στο λιμάνι του Ρεθύμνου όπου έδεσε με ασφάλεια.
Από το συμβάν δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο του Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους της θαλαμηγού μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρηση από τον αρμόδιο νηογνώμονα.

Επιχείρηση και στη θαλάσσια περιοχή της Ελούντας

Σχεδόν την ίδια ώρα ανάλογη επιχείρηση στήθηκε από το λιμενικό και ανατολικότερα, όταν η Λιμενική Αρχή της Ελούντας, ενημερώθηκε ότι ένα εκμισθωμένο επαγγελματικό σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή «Μεγάλος Κριός» Ελούντας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, υπηκόους Ισραήλ.

Στο σημείο μετέβησαν ένα τουριστικό κι ένα σκάφος αναψυχής, τα οποία εντόπισαν το επαγγελματικό σκάφος και μετέφεραν τους επιβαίνοντες του με ασφάλεια στο λιμάνι της Ελούντας. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το εκμισθωμένο ρυμουλκήθηκε στη θέση δραστηριότητάς του με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Από το Λιμενικό Τμήμα της Ελούντας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εκμισθωμένου επαγγελματικού σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ