Περιπολίες, επαιτεία, παρεμπόριο στο "τραπέζι" εμπόρων-αστυνομικού διευθυντή

Με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου συναντήθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/7/21 και ώρα 11 το πρωί συνάντηση του προεδρείου του  ΕΣΧανίων  με τον  Αστυνομικό Διευθυντή κ. Λυμπινάκη Γεώργιο   για τρέχοντα  θέματα  που  αφορούν τις  επιχειρήσεις  της  πόλης  μας  και  πάντα  σε  συνεννόηση με τον  σύλλογο της παλαιάς  πόλης και  τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. Αφορμή στάθηκε το δυσάρεστο γεγονός  που έγινε  πριν  μερικές μέρες στο λιμάνι των Χανίων όπου και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ καταστηματαρχών και Ρομά που ευρίσκονταν στην περιοχή.  Η συνάντηση έγινε    σε καλό κλίμα και τα αιτήματα που ζητήθηκαν και συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω:

  • Πεζές περιπολίες στην παλαιά πόλη ώστε να καθιερωθεί το αίσθημα της ασφάλειας τόσο στα καταστήματα όσο και στους επισκέπτες της πόλης μας.
  • Περιπολίες τις νυχτερινές ώρες (12.00-06.00) στην παλαιά πόλη και στον κάτωλα-στιβανάδικα-χάληδων καθότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βανδαλισμών και μικροζημιών ειδικά από μεθυσμένους τουρίστες και όχι μόνο.
  • Περιορισμός της επαιτείας στην πόλη μας ειδικά στο λιμάνι και στις γύρω περιοχές καθότι το φαινόμενο έχει ενταθεί με πολύ αρνητικό αντίκτυπο για την πόλη μας. Μάλιστα τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν φτάσει και σε οριακό σημείο με την απειλή σύγκρουσης  με καταστηματάρχες να είναι πλέον στα όρια.
  • Περιορισμός των αυτοκινήτων και μηχανακιών σε περιοχές που ρητά απαγορεύεται  ειδικά μάλιστα σε ώρες που υπάρχει πολύς πεζός κόσμος ,με οικογένειες και παιδιά. Η απειλή ατυχήματος είναι πλέον ορατή.
  • Καθαρισμός πλατειών πέριξ του κέντρου με φαινόμενα επαιτείας και απειλών σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πεζούς.
  • Παραεμπόριο

Ο κ. Λυμπινάκης  δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα μας και θα κάνει ότι  μπορεί ώστε να  εφαρμοστούν  λύσεις  το συντομότερο δυνατόν. Ο Εμπορικός Σύλλογος από την πλευρά του, ευχαριστεί τον αστυνομικό διευθυντή και παραμένει στη διάθεση των αρχών για να συνδράμει, κατά το δυνατό, προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ