ΚΡΗΤΗ
Περισσότερα από 500 ζώα στειρώθηκαν στις δράσεις του Δήμου Μαλεβιζίου
Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων
Περισσότερα από 500 ζώα συντροφιάς έχουν ήδη στειρωθεί στο πλαίσιο των δράσεων Δωρεάν Στειρώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με την Zero Stray Project, με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου επισημαίνονται ακόμη τα εξής:
«Στην τελευταία δράση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λινοπεραμάτων, έγιναν συνολικά:
- 137 ηλεκτρονικές σημάνσεις (τοποθέτηση microchip),
- 126 στειρώσεις (22 σκύλοι και 104 γάτες),
- 8 λήψεις δειγμάτων DNA.
Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας του Δήμου για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί νέα δράση δωρεάν στειρώσεων στον Δήμο Μαλεβιζίου, σε συνεργασία πάντα με τη Zero Stray Project, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία και σε όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να το κάνουν στον επόμενο κύκλο δωρεάν στειρώσεων.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλει να ευχαριστήσει την Οργάνωση Zero Stray Paeject για την πολύ καλή συνεργασία, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λινοπεραμάτων, τους εθελοντές κτηνιάτρους, τα καταστήματα Casa Donato και Kozo Coffee και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της δράσης».
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
