Πεζοπορία στην Θρυπτή

Πεζοπορία στην Θρυπτή

Με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του και όσους επιθυμούν να γίνουν, πεζοπορία στην Θρυπτή.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

"Θα ξεκινήσουμε από τα 546 μ. από την περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Άννας και θα διασχίσουμε μέσω του Ε4 το πευκοδάσος μέχρι τον οικισμό της Θρυπτής στα 855 μ. Θα περπατήσουμε μέσα στον οικισμό όπου οι αυλές και τα περιβόλια είναι γεμάτα φρούτα της εποχής. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε πάνω στο Ε4 μέχρι την στροφή για Καβούσι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον αγροτικό δρόμο μέχρι την κορυφή πάνω από το φαράγγι του Χα στα 1032 μ. μέχρι το ‘μπαλκόνι’ του ισθμού της Ιεράπετρας. Η θέα από εκεί προς όλο τον κόλπο του Μιραμπέλλου, τα Λασιθιώτικα βουνά αλλά και προς το νότιο Κρητικό πέλαγος είναι εκθαμβωτική. Αφού πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες και φωτογραφίες θα κατηφορίσουμε από τον ίδιο δρόμο, θα περάσουμε περιφερειακά τον οικισμό και θα ξαναμπούμε στο πευκοδάσος για να καταλήξουμε στην αφετηρία μας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Παρκινγκ S/M ΑΒ Βασιλόπουλος στις 7.30 το πρωί

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Με δικά μας αυτοκίνητα. Όσοι μεταβούν με αυτοκίνητα άλλων μελών θα πληρώσουν 5 ευρώ στον οδηγό. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΑΣΚΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες χωρίς τις στάσεις

ΑΡΧΗΓΟΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ. 6979687576 ώρες καταστημάτων)

Πληροφορίες για την πεζοπορία και την περιοχή, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία στο blog του συλλόγου".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ