Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα

Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα

Στο λιμάνι του Ηρακλείου για την τήρηση των μέτρων ο Υπουργός Ναυτυλίας

"Για την ηγεσία του Υπουργείου μας, αποτελεί καθοριστική προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας Υγείας των κατοίκων των νησιών, των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών" είπε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Μάλιστα ο Υπουργός επισκέφθηκε και τα πλοία της γραμμής, Festos Palace των Μινωικών Γραμμών και το ΚΡΗΤΗ 2 της ΑΝΕΚ,   για να δει κατά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα.

1Ο Υπουργός Ναυτυλίας,  στο πλοίο Festos Palace των Μινωικών Γραμμών Ο Υπουργός Ναυτυλίας,  στο πλοίο Festos Palace των Μινωικών Γραμμών 

Τον κ. πλακιωτάκη, υποδέχθηκε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμης Δουβής, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο  Πρόεδρος του Δ.Σ ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης.

1

Κατά την παραμονή του στο Λιμάνι του Ηρακλείου, ο κ. Πλακιωτάκης, δέχθηκε συμβολικά δώρα από την Διοίκηση του ΟΛΗ.

1

"Για μία ακόμη φορά είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω πόσο συστηματικά, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υλοποιούν το ενισχυμένο πλάνο ελέγχων που προβλέπεται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο" είπε ο Υπουργός Ναυτυλίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

1

"Για την ηγεσία του Υπουργείου μας, αποτελεί καθοριστική προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας Υγείας των κατοίκων των νησιών, των μελών των πληρωμάτων και των επιβατών" συνέχισε και πρόσθεσε "Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αλλά όπως διαπιστώσατε κι εσείς οι επιβάτες συνεργάζονται: τηρούν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας, επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη και βεβαίως φορούν τη μάσκα τους και στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους".

1

"Είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται τόσο από τους επιβάτες, όσο και από τα μέλη του πληρώματος αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες η ανάλογη συνεργασία, κάτι που βεβαίως μας βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα", επεσήμανε ο Υπουργός.

2

"Επιθυμούμε ασφαλή νησιά και βεβαίως ταξίδια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τόσο στους επισκέπτες που επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας με πλοίο, όσο και να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά στα νησιά μας" ξεκαθάρισε και κατέληξε "Κάνουμε όλα όσα πρέπει έτσι ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το ταξίδι τους με ασφάλεια". 

1

Στην συνέχεια ο Υπουργός Ναυτυλίας έφτασε και στον επιβατικό σταθμό, από όπου ολοκλήρωσε την αυτοψία του."Δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, όμως όταν διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα" είπε ο ίδιος.

1

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ