"Πλημμύρισαν" καρναβαλιστές οι δρόμοι του Ρεθύμνου - Βίντεο και φωτογραφίες από την νυχτερινή παρέλαση

Newsroom
Newsroom

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους, γιορτάζοντας τις φαντασμαγορικές αποκριάτικες εκδηλώσεις που έκαναν δυναμική επιστροφή στο Ρέθυμνο!

Η νύχτα έγινε… μέρα στη νυχτερινή παρέλαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους, γιορτάζοντας τις φαντασμαγορικές αποκριάτικες εκδηλώσεις που έκαναν δυναμική επιστροφή στο Ρέθυμνο, όπως αναφέρει το goodnet.gr, που δημοσιεύει τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Η λεωφόρος Κουντουριώτη, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, γέμισε με πολύχρωμες στολές, κομφετί και σερπαντίνες, υπό τους ήχους ταιριαστών στις περιστάσεις τραγουδιών!

 

 

Η γιορτή, που άνοιξε με την Παιδική Παρέλαση το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή!

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΈΛΑΣΗ - φωτογραφία goodnet.gr
φωτογραφία goodnet.gr
νυχτερινη παρέλαση-ρεθυμνο
φωτογραφία goodnet.gr
Ρέθυμνο-νυχτερινή παρέλαση
φωτογραφία goodnet.gr
Ρέθυμνο-νυχτερινή παρέλαση
φωτογραφία goodnet.gr

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής του Καρναβαλιού στο Ρέθυμνο

Όπως είναι απολύτως λογικό, στην πόλη μας θα ισχύσουν για το προσεχές τριήμερο ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, ανακοινώνεται η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων την Κυριακή 26/02/2023 λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν διακοπές κυκλοφορίας επί του άξονα που θα λάβει χώρα η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση (Μ. Πορτάλιου από το ύψος τις οδού Σαουνάτσου, Εμμ. Πορτάλιου, Λ. Κουντουριώτη, Ηγουμένου Γαβριήλ έως το ύψος της οδού Κριάρη). Επίσης θα υπάρχουν διακοπές και σε οδούς που οδηγούν στον άξονα της παρέλασης.

Η κίνηση των οχημάτων από Δυτικά προς Ανατολικά θα διεξάγεται από τις κάτωθι οδούς: Είσοδος από Κόμβο Ατσιποπούλου – Σταμαθιουδάκη – Κριάρη – Ιδαίου Άνδρου- Κουρμούλη- Δημητρακάκη –Μοάτσου – Ζυμβρακάκη – Βασιλάκη –Θεοτοκοπούλου – Κολοκοτρώνη – Πανεπιστημίου-Πορτάλιου – Μαχ. Σχολ. Χωρ/κής- Εμμ. Παχλά – Έξοδος από Κόμβο Αμαρίου.

Η κίνηση των οχημάτων από Ανατολικά προς Δυτικά θα διεξάγεται από τις κάτωθι οδούς:

Α΄Διαδρομή (Αρχικά πριν το κλείσιμο της παραλιακής στο ύψος Δελφίνι-Μαρίνα):

Είσοδος από Κόμβο Αμαρίου Λ. Μάχης Κρήτης - Αυστραλών Πολεμιστών –Άρη Βελουχιώτη – Σοφ. Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Ιουλ. Πετυχάκη – Αρκαδίου –Κεφαλογιάννηδων – Σταμαθιουδάκη – Κόμβος Ατσιποπούλου.

Β΄ Διαδρομή (Μετά την διακοπή κυκλοφορίας από Μαρίνα προς Άγνωστο Στρατιώτη):

Είσοδος από Κόμβο Αμαρίου Λ. Μάχης Κρήτης - Αυστραλών Πολεμιστών Άρη Βελουχιώτη – Ελευθερίας- Κόρακα Καμάρα – Πορτάλιου – Σαουνάτσου – Καποδιστρίου – Κ. Παλαμά – Καούνη – Καζαντζάκη – Σαθά – Κονδυλάκη – Χατζημιχάλη Γιάνναρη –Ψυχουντάκη Κόμβος Σπηλίου.

Επιπλέον κατά τις μεσημβρινές ώρες λόγω της πληρότητας των χώρων στάθμευσης θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις εισόδους της πόλης του Ρεθύμνου (Κόμβος Ατσιποπούλου, Κόμβος Σπηλίου, Κόμβος Αμαρίου, Κόμβο Γάλλου και είσοδος μέσω της Παλιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου Ρεθύμνου στο ύψος του Κόμβου Αμαρίου) .

Η κίνηση των οχημάτων θα εκτρέπεται στους χώρους στάθμευσης που έχουν οριστεί από το Δήμο Ρεθύμνου ήτοι Κέντρα «ΦΑΡΟΣ», «ΜΕΓΑΡΟ», "ΠΕΛΑΓΟΣ" και των αθλητικών εγκαταστάσεων στου Γάλλου, όπου και οι επισκέπτες της πόλης θα μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στο κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για λόγους οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου στην παραλιακή της πόλης για το ερχόμενο διήμερο.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου προχωρά στην εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου για λόγους ασφάλειας:

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2023

-Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι την πλατεία Λυκείου Ελληνίδων από ώρα 16:00 της 26-02-2023 μέχρι ώρα 06:00 της επομένης ημέρας (27-02-2023).

2.- Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

3.-Τα μέτρα της παρ.1 της παρούσας θα ισχύσουν τις αναγραφόμενες ημέρες και ώρες ενώ θα πραγματοποιείται ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Δ.Α. Ρεθύμνου εφόσον απαιτηθεί, για τις περιοχές ευθύνης της.

4.-Οι παραβάτες της παρούσας υπόκεινται στις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη Παρέλαση 2023
Κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με την παρέλαση χιλιάδων καρναβαλιστών και φαντασμαγορικών αρμάτων από τις 31 καρναβαλικές ομάδες.

14:00: Κήρυξη έναρξης της μεγάλης παρέλασης, από τον δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη.

Εκκίνηση της μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2023 από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

16:00: Ανοιχτή μουσική εκδήλωση από την ομάδα Αλλαντάλλων, στην πλατεία Μικρασιατών.

Συνδιοργάνωση: Καρναβαλική ομάδα «Αλλαντάλλων».

18:30: Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2023, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με Show πυροτεχνημάτων και μουσική εκδήλωση.

 

 

κεντρική φωτογραφία  goodnet.gr

 

Δείτε επίσης

Αυτά είναι τα καρναβάλια της Κρήτης- Πού θα διασκεδάσουμε

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ