"Πλημμύρισε" μελλοντικούς οδηγούς με...αγωγή το Πάρκο!

"Πλημμύρισε" μελλοντικούς οδηγούς με...αγωγή το Πάρκο!

Οι μαθητές διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, με πρωτοβουλία της Τροχαίας Ηρακλείου, δράση που υλοποιείται με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μια ειδική δράση με τίτλο «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 13:00 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής -προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας ενάντια στην πανδημία- θα ανοίγει τις πόρτες του για μαθητές που θα διδάσκονται κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε ένα σωστά διαμορφωμένο χώρο μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών τις οποίες θα προγραμματίσουν με τα σχολεία τους. Για τις επισκέψεις των μαθητών από και προς το σχολείο, έχει εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου.

Ακούστε τί δήλωσαν στην κάμερα του Cretalive ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β', κ. Στέλιος Καρακούδης και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κ. Γιάννης Λιονάκης:

Τα βιωματικά παιγνίδια και τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής θα παραδίδουν στους μαθητές, γυναίκες και άνδρες τροχονόμοι καθημερινά, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δίνονται αναμνηστικά δώρα και ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές οδικής ασφάλειας. Κατά την είσοδο των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση, θα μοιράζονται σε όλα τα παιδιά γάντια μίας χρήσης προκειμένου να τα φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και σκουφάκι μίας χρήσης για χρήση προστατευτικού κράνους. Παράλληλα θα γίνεται θα γίνεται απολύμανση στα αντικείμενα πριν από τη χρήση.

Λαμπρινός Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με μικρούς μαθητές  οι οποίοι παρακολούθησαν βιωματικά παιχνίδια από τροχονόμους. 

Σ
ε δήλωση του ο Δήμαρχος σημείωσε: «Πρόκειται για μια πολύ  σημαντική πρωτοβουλία καθώς η βιωματική εκπαίδευση σε κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς  είναι το μοναδικό όπλο στη σωστή κατανόηση του Κ.Ο.Κ. και στη διαμόρφωση των αυριανών οδηγών».
Σε όλα τα παιδιά θα δίνονται αναμνηστικά δώρα και ειδικό φυλλάδιο με συμβουλές οδικής ασφάλειας. 
Κατά την είσοδο των παιδιών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  πραγματοποιείται θερμομέτρηση,  μοιράζονται σε όλα τα παιδιά γάντια μίας χρήσης προκειμένου να τα φορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης καθώς και σκουφάκι μίας χρήσης για την χρήση  προστατευτικού κράνους. Παράλληλα θα γίνεται απολύμανση στα αντικείμενα πριν τη χρήση. 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη καθώς και την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελία Σχοιναράκη- Ηλιάκη. Το παρόν στη δράση έδωσαν ο Διοικητής της Τροχαίας Στέλιος Καρακούδης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωπος του γραφείου του  Υφυπουργού Αθλητισμού, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Νίκος Χρυσάκης και Μανόλης Μπαριτάκης και ο πρόεδρος του συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ Γιάννης Λιονάκης. 

Ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης συνεχάρη τους διοργανωτές για την υλοποίηση αυτής της δράσης, με την οποία εδώ και χρόνια πρωτοπορούν σε πανελλαδικό επίπεδο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ειδικά τα παιδιά.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βαρδάκης:
«Το 2017 – 2018 για πρώτη φορά κάναμε ένα μεγάλο βήμα, εισάγοντας το Μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα Δημοτικά Σχολεία, με κεντρικό στόχο την οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας και τη διαμόρφωση ορθής οδικής συμπεριφοράς και συνείδησης των μαθητών της χώρας. Θα είμαι δίπλα σας και ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ευχόμενος η συμβολή όλων μας να βοηθήσει να σταματήσει πια αυτή η ανθρωποθυσία στους δρόμους της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας».


Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Διαβάστε επίσης:

«Ασφαλώς Κυκλοφορώ» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ