Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής

Newsroom
Newsroom

"Βροχή" οι ανακοινώσεις

Με αφορμή το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ και τα συνακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται σε δεκάδες οικογένειες απ’ όλη την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρά το ότι το κλείσιμο της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι η λειτουργία της κλινικής γινόταν εδώ και περίπου ένα χρόνο με μόλις δυο γιατρούς - που υπερέβαλαν εαυτούς - η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε να δώσει λύση. Αποτέλεσμα, δεκάδες οικογένειες απ’ όλη την Κρήτη, αλλά και από τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, με παιδιά που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, να πρέπει να μεταβαίνουν σε παιδοψυχιατρικές κλινικές της Αθήνας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να σκύψει πάνω από το πρόβλημα άμεσα και να δρομολογήσει τις ενδεδειγμένες λύσεις που θα οδηγήσουν στην επαναλειτουργία της κλινικής με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με συνθήκες που αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο κράτος.

Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην δημόσια, δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο. Όπως και η υποχρέωση της Πολιτείας να το καλύπτει επαρκώς. Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δικαιολογίες.».

O Τομέα Υγείας - ΝΕ ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου

"Το γεγονός της αναστολής λειτουργίας της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο ΠαΓΝΗ, σημαίνει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στο τομέα της Ψυχικής υγείας στη Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης, πλήττοντας μια ομάδα με ιδιαίτερες ανάγκες.
Το Υπουργείο υγείας οφείλει άμεσα να διαμορφώσει το πλαίσιο της ουσιαστικής επαναλειτουργίας της στην κατεύθυνση της διασφάλισης του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα και στο τομέα της Ψυχικής υγείας".
 

 

 

Δείτε επίσης:

Το τριπλό πρόβλημα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και μια λύση ... προσωρινή

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ