Πλήθος κόσμου και μεγάλο το ενδιαφέρον για τις "ΙΝΝΟdays 2022"

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται  για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνεδριακό και εκπαιδευτικό γεγονός με πανελλήνια απήχηση

Πόλο έλξης εκατοντάδων πολιτών αποτελεί καθημερινά η διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης "ΙΝΝΟ days 2022" η Κρήτη της γνώσης και της παραγωγής" που πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο.

innodays

Πρόκειται  για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συνεδριακό και εκπαιδευτικό γεγονός με πανελλήνια απήχηση που διοργανώνει  η Περιφερειακή αναπτυξιακή εταιρεία ΠΑΝΕΤΑΙΚ, το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων και της γενικής γραμματείας έρευνας και καινοτομίας.

innodays

innodays

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όλων που προσέρχονται στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου να πληροφορηθούν να γνωρίσουν τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας, αλλά και να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και εισηγήσεις των θεσμικών εκπροσώπων των επιστημόνων και των στελεχών των εταιριών. Από την Παρασκευή  και χθες Σάββατο  όλοι που προσέρχονται στο εκθεσιακό κέντρο εντυπωσιάζονται για τα νέα δεδομένα στο χώρο της τεχνολογίας και εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στην οργανωτική επιτροπή και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Αντώνη Παπαδεράκη πού είναι η "ψυχή" της διοργάνωσης έχοντας την στήριξη των συνεργατών του, της Δντριας της υπηρεσίας ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλας Δασκαλάκη και των στελεχών της Περιφερειακής αναπτυξιακής εταιρείας.

innodays

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας την έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων καινοτομίας αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της διοργάνωσης, για την συνεργασία της Περιφέρειας με τα τεχνολογικά - εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, για τα τεχνολογικά επιτεύγματα και την προώθηση τους στην πραγματική οικονομία. Παράλληλα μίλησε για  την Κρήτη του σήμερα και του μέλλοντος, ευχαριστώντας την οργανωτική επιτροπή και όλους τους συμμετέχοντες στο επιτυχημένο συνέδριο.

innodays

Στο δικό του χαιρετισμό ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, αφού ευχαρίστησε όλους για την μεγάλη συμμετοχή και παρουσία τους στο μεγάλο εκθεσιακό συνεδριακό γεγονός, τόνισε : "Φιλοδοξούμε οι μέρες Καινοτομίας Innodays να εξελιχθούν σε ετήσια συνάντηση για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα της Κρήτης. Φιλοδοξούμε να γίνουν γεγονός στο οποίο το κρητικό οικοσύστημα καινοτομίας θα αυτό- διαγνώσκεται, θα αυτό- αξιολογείται και θα προσδιορίζει ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

innodays

Φιλοδοξούμε οι μέρες καινοτομίας να καταστούν ένα γεγονός, όπου η κοινωνία θα συμμετέχει πιο ενεργά στη διαδικασία της καινοτομίας. Για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα τους πολίτες, τα οποία δεν σχετίζονται απαραίτητα με την τεχνολογική πρόοδο. Αυτού που ονομάζουμε κοινωνική καινοτομία."

innodays
 Ο κ Παπαδερακης, αλλά και ο κ Αρναουτάκης στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν για την συνεργασία, ιδιαίτερα τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα Αθανάσιο Κυριαζή.

innodays
Στον παρακάτω σύνδεσμο γίνεται ενημέρωση για τους ομιλητές και εισηγήσεις που γίνονται: https://innodays.gr/speakers/ 

innodays
 

Βαρδάκης: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να αναπτύξουμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες»

βαρδάκης

Την έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών στις «Ημέρες Καινοτομίας» που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφέρεια Κρήτης, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

«Μέσα από τα περίπτερα των εκθετών, γνωρίσαμε προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, λύσεις για την πράσινη μετάβασή τους, αλλά και επιτεύγματα των ερευνητικών ιδρυμάτων του τόπου μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που παρά τις δυσκολίες της σημερινής εποχής, υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προωθούν τη συνεργασία του  επιχειρηματικού και του ερευνητικού κόσμου. Με τέτοιες συνεργασίες, καθίσταται η τοπική οικονομία ισχυρότερη στη παραγωγή  διαφοροποιημένων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους εκθέτες.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την επίσκεψή του στην Έκθεση.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ