Πολιτικό μνημόσυνο για τον Αποστόλη Τσαγκαράκη, χθες, στον Πεύκο Βιάννου

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Αποστόλη Τσαγκαράκη, χθες, στον Πεύκο Βιάννου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχακη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή, βρέθηκε χτες στον Πεύκο Βιάννου,  στο 40ημερο πολιτικό μνημόσυνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του Αποστόλη Τσαγκαράκη, κτηνοτρόφου που έζησε και μεγάλωσε στη περιοχή του Πεύκου, περιοχή με μεγάλη αγωνιστική παράδοση, όπως και όλη η επαρχία Βιάννου.

Ο σύντροφος Αποστόλης υπήρξε Επονίτης στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ενώ ήταν σύνδεσμος των ανταρτών του Καπετάν Ποδιά με την οργάνωση του ΕΑΜ της επαρχίας Βιάννου κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Για τη δράση του αυτή, αλλά και για τη δράση του μετεμφυλιακά, διώχτηκε από το αστικό κράτος, όμως δεν έκανε πίσω. Έδρασε μέσα από την ΕΔΑ ενώ κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, κράτησε υψηλά το φρόνημα των συγχωριανών του, εκφράζοντας ανοιχτά τις απόψεις του, παρακινώντας και άλλους να το κάνουν, αψηφώντας τους κινδύνους και τις απειλές της χωροφυλακής. Μετά τη πτώση της δικτατορίας, πάλεψε μέσα από το ΚΚΕ για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού - Κομμουνισμου, στάση που διαπερνούσε κάθε ώρα της ημέρας. Τον απασχολούσε συνεχώς πώς θα βοηθήσει τη νεολαία του ΚΚΕ, τη ΚΝΕ, να αναπτυχθεί, αλλά και πώς, μέσα από τη δράση του, θα βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στην υπόθεση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Προς τιμήν του λοιπόν, σύντροφοι και συγχωριανοί συγκεντρώθηκαν χτες να τιμήσουν τη μνήμη του. Μετά το πολιτικό μνημόσυνο, ακολούθησε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τη δράση του κόμματος.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ