Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Σοβαρές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου, στη Χερσόνησο και στο Καστέλλι - Δείτε τον πίνακα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη χθες με τη βροχή να είναι στα 316 χιλιοστά στο οροπέδιο Λασιθίου ενώ ανάλογες βροχοπτώσεις αναμένονται και απόψε ,σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται συγκεντρωτικά τα 7 μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 07/11, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο νησί.


φ

 

Υπενθυμίζεται πως κατολισθήσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ πλημμμύρισε για ακόμα μια φορά και το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων όπου επιστρατεύτηκαν εκ νέου οι κουβάδες.

Απίστευτος όγκος νερού έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως από τις 3 έως τις 6 τα ξημερώματα και σε όλο το Δήμο Μινώα Πεδιάδας. με αποτέλεσμα να είναι - νωρίς το πρωί - ουσιαστικά αποκλεισμένος από τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την περιοχή. 

Τέλος, πολλές ήταν οι καταστροφές και στην περιοχή της Χερσονήσου όπου δρόμοι εξαφανίστηκαν κι εκτάσεις πλημμύρισαν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ