Οροπέδιο: Επί ποδός πυροσβεστική και αστυνομία - Λίμνη οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Οροπέδιο: Επί ποδός πυροσβεστική και αστυνομία - Λίμνη οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Μεγάλες οι καταστροφές - Μεγάλα ύψη βροχής μέσα σε λίγες ώρες

Σοβαρές ήταν οι ζημιές που καταγράφηκαν στο Οροπέδιο Λασιθίου με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να βρίσκονται για ώρες επί ποδός, η πρώτη για την άντληση υδάτων και η δεύτερη για να την διαχείριση της κυκλοφορίας.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, και μετά από σχετική συνεννόηση με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και την Αστυνομία, έκλεισε  για την κυκλοφορία των οχημάτων ο επαρχιακός δρόμος Ποταμιών-Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος της διασταύρωσης Κρασίου.

Το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε επιβεβλημένο λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων που σημειώνονταν στο οδικό δίκτυο από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Επί τόπου βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης που συντόνιζαν το έργο καθαρισμού του οδικού δικτύου με μηχανήματα.

 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι το βίντεο του Giorgos Keroulis:

 

Και το βίντεο του Γιάννη Σιγανού

 

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ πλημμμύρισε για ακόμα μια φορά και το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων όπου επιστρατεύτηκαν εκ νέου οι κουβάδες.

οροπέδιο

Η εικόνα από το Μετόχι από το δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη

μετοχι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ