Πορεία στο Ηράκλειο για τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος - Σπασμένες βιτρίνες και προσαγωγές

Ένταση στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Τετάρτης

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Ηρακλείου από περίπου 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου στο Άργος, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Λιονταριών, έπειτα από σχετικό κάλεσμα συλλογικοτήτων και της κατάληψης Ευαγγελισμού, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης επικράτησε ένταση σε ορισμένα σημεία της διαδρομής, με ομάδα ατόμων να προκαλεί φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ στο κέντρο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έγιναν κάποιες προσαγωγές, ωστόσο όλοι οι προσαχθέντες στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Image
σπασμένες βιτρίνες ηρακλειο
Photo Credits: @Cretalive
Image
σπασμένες βιτρίνες ηρακλειο
Photo Credits: @Cretalive


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση