Πως έφτιαξαν τη μεγαλύτερη και νοστιμότερη κακαβιά στον κόσμο - Πέτυχε το ρεκόρ η Σητεία

Newsroom
Newsroom

"Πετύχαμε ένα μεγάλο άθλο" σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ζερβάκης

Μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για την περίφημη σούπα κακαβιά κατάφερε και απέσπασε την Παρασκευή η Σητεία σε μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Όπως γράψαμε στο Cretalive για την παραγωγή της μεγαλύτερης αλλά και νοστιμότερης και επίσημα ψαρόσουπας στον κόσμο αξιοποιήθηκαν 680 κιλά προϊόντος ενώ στους δεκάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σητείας, για να στηρίξουν την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, διατέθηκαν πάνω από 2.000 μερίδες κακαβιάς!

 

 

 

"Πετύχαμε ένα μεγάλο άθλο" σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως τα ψάρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φρεσκότατα,  είχαν αλιευθεί από την περιοχή και ήταν περί τα 245 κιλά.

Την ίδια ώρα, όπως ειπε ο κ Ζερβάκης μιλώντας στο Οpen, τα πυρίμαχα σκεύη τα οποία σερβιρίστηκε η σούπα ήταν κατασκευασμένα ειδικά για την διοργάνωση, με το σχετικό λογότυπο, τα οποία  μάλιστα αποτέλεσαν ιδιαίτερο σουβενίρ για όσους γεύτηκαν την ιδιαίτερη κακαβία που έσπασε κάθε ρεκορ.

 

 

κεντρική φωτογραφία από Sitia on line via Piotr Kotarba

 

 

Δείτε επίσης

Είναι γεγονός! Στα Ρεκόρ Γκίνες η κακαβιά της Σητείας!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ