Πώς οι ζωοκλέφτες προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές

Πώς οι ζωοκλέφτες προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές

Τι καταδεικνύει το γεγονός ότι η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος...

Παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των Αρχών οι δράστες που συνδέονται με τη μεγάλη ζωοκλοπή στ’ Ανώγεια δεν κατάφεραν να «σβήσουν» τα ίχνη τους. Μπορεί δηλαδή να εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό μεταφοράς των ζώων στο δρόμο της Αγίας Βαρβάρας, σε εντελώς δηλαδή αντίθετη  κατεύθυνση από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι 15 από τις 80 μεγαλόσωμες Αλπίνες κατσίκες, όμως κάμερες ασφαλείας σε συνδυασμό με την ανάλυση των χρόνων και των αποστάσεων έδειξαν το δρόμο στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης στο οποίο ανατέθηκαν οι έρευνες της υπόθεσης.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη  αναφέρεται ως ταυτοποιημένος εμπλεκόμενος ένας 68χρονος κτηνοτρόφος, όμως για το Οργανωμένο εμπλέκονται ακόμα δύο με τρία άτομα που φέρονται να είχαν ρόλο φυσικού αυτουργού. Ο 68χρονος κτηνοτρόφος στη μάντρα (περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου) του οποίου  βρέθηκαν οι 15 Αλπίνες τηρεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, σιγή ιχθύος. Δεν έδωσε καμία εξήγηση για το πώς βρέθηκαν τα κλεμμένα μαζί με τα δικά του.

Είχε προηγηθεί σκοπίμως καταμέτρηση των ζώων για ενώτια.. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στο Cretalive ότι οι έρευνες συνεχίζονται καθώς εκκρεμούν απαντήσεις σε σχέση με την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκόμενων. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεπίσημα έχουν στοιχεία για την ταυτότητα τους, ξέρουν δηλαδή ποιοι είναι, περιμένουν όμως τα ευρήματα εκείνα  που θα τους στείλουν κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι η υπόθεση της ζωοκλοπής ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μία υπηρεσία με διαφορετικό αντικείμενο, καταδεικνύει την βούληση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ να δώσει μία αποφασιστική απάντηση στα κυκλώματα των ζωοκλεφτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια υπηρεσία ασχολείται άτυπα και με τη ζωοκλοπή των 200-250 ζώων από κτηνοτρόφο σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Να σημειωθεί ότι από τις 80 κλεμμένες κατσίκες, οι 21 βρήκαν ασφυκτικό θάνατο λόγω του ασφυκτικού στοιβάγματος. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι κινήθηκαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν με πρωταρχικό στόχο  να εντοπίσουν ζωντανά κάποια από τα κλεμμένα ζώα και να τα επιστρέψουν στον κάτοχο τους.

Ε.Κ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ