Τι λέει η Διοίκηση του ΟΛΗ για την απομάκρυνση Βερυκοκίδη - Μπαμιεδάκη

Τι λέει η Διοίκηση του ΟΛΗ για την απομάκρυνση Βερυκοκίδη - Μπαμιεδάκη

"Δεν έχει καμία σχέση με τοπικά ζητήματα"

"Καμία συμμετοχή δεν είχαν η Διοίκηση του ΟΛΗ και ο Διευθύνων Σύμβουλος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ για παύση των καθηκόντων των κ.κ. Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ., μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη απόφαση. 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Σε απάντηση των όσο γράφτηκαν και ελέχθησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την παύση δύο μελων  του Δ.Σ. του ΟΛΗ Α.Ε. αναφέρουμε τα κατωθι:

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με άλλα 9 περιφερειακά λιμάνια της χώρας λειτουργούν με την μορφή ανωνύμου εταιρείας, με αποκλειστικό μέτοχο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το ΤΑΙΠΕΔ ως αποκλειστικός μέτοχος εκλέγει ένα αριθμό μελών  του ΔΣ στους διάφορους Οργανισμούς Λιμένων, κατόπιν σύγκλισης αυτόκλητης γενικής συνέλευσης, τα οποία μαζί με τα ex officio μέλη συνθέτουν το ΔΣ αυτών.

Στις 20/1/2020 συνήλθε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ο.Λ.Η. και εξέλεξε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Παράλληλα προέβει στην εκλογή των κ.κ. Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη ως αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας του ΟΛΗ αλλά και από τον εσωτερικό κανονισμό του ΤΑΙΠΕΔ.  

Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε την κατάργηση της εν λόγω απόφασης σε επικοινωνίες και συναντήσεις που έγιναν απευθείας με τους ίδιους χωρίς καμία άλλη συμμετοχή της Διοίκησης του ΟΛΗ.

Ειναι απολυτως σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση η απόφαση παύσης τους ως μέλη του ΔΣ, απόφαση που προήλθε από τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, με άλλα τοπικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει τον τοπικό τύπο,  ούτε φυσικά έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την απόφαση  η Διοίκηση του ΟΛΗ και ο Διευθύνων Συμβουλος.

Το Δ.Σ.  της Ο.Λ.Η.  Α.Ε."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ