Πόσα κρούσματα κορωνοϊού "έβγαλαν" οι έλεγχοι στους εργάτες γης

Πόσα κρούσματα κορωνοϊού "έβγαλαν" οι έλεγχοι στους εργάτες γης

Τα κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ καθώς επιβεβαιώθηκαν αργά το απόγευμα

Τουλάχιστον 9 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, "έβγαλαν" οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε δεκάδες εργάτες γης στην περιοχή της Ιεράπετρας

Τα κρούσματα αυτά για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, δεν ανακοινώθηκαν στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την Κρήτη, καθώς αυτή περιλαμβάνει τα στοιχεία που καταγράφονται μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι. 

Υπενθυμίζεται ότι  περισσότεροι από 100 εργάτες γης ελέγχθησαν το Σάββατο, στο Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας από Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού Σκοπού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, υπό την επίβλεψη της Ιατρού - Επόπτη Αθηνάς Καρπούζη.

Τα τεστ έγιναν σε δύο ομάδες εργατών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβεβαίωση τις προηγούμενες ημέρες τριών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης.

Τα 9 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό τίθενται σε (επιπλέον) 14ήμερη καραντίνα και χρήζουν απομόνωσης από τους υπόλοιπους, αρνητικούς στη δειγματοληψία του Σαββάτου ομοεθνείς τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όσοι βρέθηκαν αρνητικοί, θα συνεχίσουν την καραντίνα, στην οποία ήδη βρίσκονται, μέχρι την ολοκλήρωση των 14 ημερών.

Συνολικά 28 άτομα, όλα αφγανικής καταγωγής, είναι αυτά που παραμένουν σε καραντίνα.   
Συνεστήθη τηλεσυμβουλευτική των ασυμπτωματικών ασθενών, από τον ιατρό εργασίας του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με τον ιατρό του Π.Ι. Μακρύ Γιαλού.

Τις επόμενες 3-4  ημέρες, θα γίνει επανέλεγχος με τεστ PCR, στα συνολικά 114 άτομα που ήταν αρνητικοί στον ιό.
Επισημαίνεται ακόμα ότι τα άτομα που δεν θα βρίσκονται σε καραντίνα, οφείλουν να ακολουθήσουν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας μέχρι την επόμενη δειγματοληψία. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ