Προβληματισμός από τους βανδαλισμούς σε σχολεία του Ρεθύμνου

Προβληματισμός από τους βανδαλισμούς σε σχολεία του Ρεθύμνου

Πιο πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Έντονος είναι ο προβληματισμός για τα περιστατικά που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια και αφορούν φθορές και βανδαλισμούς σε σχολεία του Ρεθύμνου.

Πιο πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, όπου άγνωστοι εισήλθαν στο κτήριο από τα κουφώματα τα οποία πολύ πρόσφατα είχαν τοποθετηθεί αφού στο κτήριο εκτελούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Στη συνέχεια και σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr, άνοιξαν τους πυροσβεστήρες γεμίζοντας με αφρό όλο σχεδόν τον όροφο του κτηρίου και προκαλώντας ζημιές στους χώρους του σχολείου.

Ωστόσο, δεν περιορίστηκαν εντός του σχολικού κτηρίου, αφού στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο προαύλιο αλλά και σε κάδους πλησίον της σχολικής μονάδας. Το περιστατικό διερευνάται και από την αστυνομία, ενώ ο διευθυντής έχει ζητήσει και την τοποθέτηση φύλακα για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Επιπλέον, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τις ζημιές που έχουν αναφερθεί σε σχολεία τα τελευταία χρόνια και αφορά το Δημοτικό σχολείο στον Πρινέ, όπου άγνωστοι ανήμερα της Ανάστασης πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να καεί η ξύλινη πόρτα της σχολικής μονάδας. Στο σημείο χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής, ωστόσο ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε άμεσα χωρίς να προκληθούν περαιτέρω υλικές ζημιές.

Πλέον τα δύο αυτά περιστατικά διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου.

Δεν παύει ωστόσο να προκαλεί προβληματισμό το ότι παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν και σε άλλα σχολεία στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και εκτός του κέντρου και αφορούσαν επίσης φθορές σε πυροσβεστήρες, πρόκληση φωτιάς καθώς και ζημιές στις σχολικές εγκαταστάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ