Προέγκριση από το ΥΠΑΑΤ γιαν τον αγροτικό δρόμο σε Μυρτιά και Αστρακούς

Newsroom
Newsroom

Σχεδόν μισό εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δημοπράτησης

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με στην προέγκριση διακήρυξης ενός (1) έργου στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Συγκεκριμένα, στην 920/27-03-2023 (ΑΔΑ: 9ΕΝΨ4653ΠΓ-Κ4Λ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ    ΜΥΡΤΙΑΣ  - ΑΣΤΡΑΚΩΝ  Δ.Ε. Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0035991878 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης 440.000,00 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ασφαλτώστρωση δρόμου του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Μυρτιάς, Αστρακών, Δ.Ε. Ν. Καζαντάκη, ο οποίος εξυπηρετεί αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, συνολικού μήκους 1.286,15 μέτρων.

    Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Απριλίου 2023.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Πρόκειται για έργο του οποίου ξεκινά η υλοποίηση, σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ