Πρωινός σεισμός νοτιοανατολικά της Κρήτης - Τι είπε ο Ε. Λέκκας

Πρωινός σεισμός νοτιοανατολικά της Κρήτης - Τι είπε ο Ε. Λέκκας

Η δόνηση καταγράφηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας

Ένας ακόμα σεισμός καταγράφηκε στις 6.30 τα ξημερώματα στην Κρήτη.  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 4,1 Ρίχτερ, και σημειώθηκε 70 χλμ νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, με βάθος 18,8 χλμ.

 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν 4,8 Ρίχτερ και έγινε 104 χλμ νότια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 30 χλμ.

 


"Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας" καθησύχασε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εξήγησε, οι δονήσεις είναι ωφέλιμες, προκειμένου να υπάρχει... εκτόνωση, σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα όπως η Κρήτη.

"Οι μικροί σεισμοί δεν προμηνύουν κάτι ιδιαίτερο, εκτονώνουν τις τεκτονικές δυνάμεις" ανέφερε, καθώς απομακρύνουν "το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού". Άρα, τέτοιες .. επισκέψεις του εγκέλαδου είναι καλοδεχούμενες για την απόσβεση μεγαλύτερων και ισχυρότερων δονήσεων.

Προ ημερών, η Θεσσαλία δέχθηκε ένα ισχυρό τράνταγμα απ' τα ρίχτερ. Έκτοτε "όλα βαίνουν καλώς" σύμφωνα με τον κ. Λέκκα. "Πάντα υπάρχει καταλλαγή" και "σχετική ηρεμία", αφού έχει προηγηθεί μία τρόπον τινά αποφόρτιση στην... χύτρα της γης!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ