Προπηλακισμοί και ... φτύσιμο για τις χειροπέδες!

Προπηλακισμοί και ... φτύσιμο για τις χειροπέδες!

Οργή, ύβρεις ... και φτύσιμο, το πρωί της Τετάρτης, στα Δικαστήρια Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε ο τεχνικός ορθοπεδικός που πρόσφατα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού που τον είχε επισκεφθεί ως ασθενής.

Ο άνδρας που είναι κρατούμενος στις φυλακές Τριπόλεως οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου, την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί για άλλη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, με παρεμφερές περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης υπόθεσης, υπήρξαν κι άλλες καταγγελίες και για άλλες ασελγείς πράξεις.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και για το λόγο αυτό ο τεχνικός ορθοπεδικός κλήθηκε να απολογηθεί για τις νέες καταγγελίες, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο άνδρας προσήλθε στο Δικαστήριο σιδηροδέσμιος, καθώς είναι κρατούμενος, με την εικόνα του ίδιου με τις χειροπέδες να εγείρει έντονες αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους του που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια. Οι συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς των φυλακών και αστυνομικούς στα Δικαστήρια. Ένας μάλιστα έφτυσε και προς το μέρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η δικογραφία σε βάρος του για την οποία απολογήθηκε την Τετάρτη αφορούσε σε έξι καταγγελίες, οι τέσσερις έχουν παραγραφεί και έτσι απολογήθηκε για τις άλλες δύο. Αρνήθηκε με σθένος και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για οργανωμένη σκευωρία από ανταγωνιστή του. Για την παρούσα υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης κάθε μήνα στις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο επειδή έχει καταδικαστεί για την άλλη υπόθεση, θα επιστρέψει στη φυλακή.

Σε ότι αφορά τον συλληφθέντα, και για τα όσα συνέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου το πρωί της Τετάρτης, θα δικαστεί σήμερα Πέμπτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβρισης κατά συρροή, απειλής κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων και παράνομη οπλοφορία. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ