Το προσφυγικό μέσα απ’ τη ματιά των μαθητών.

Μαθητές 5 ευρωπαϊκών χωρών συνεργάζονται για την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους που θίγουν το επίκαιρο αυτό ζήτημα.

To 10o Γυμνάσιο Ηρακλείου, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος « Me&EU» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA2.

Το πρόγραμμα αυτό προσδοκά να ασχοληθεί με τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους και πιο συγκεκριμένα με την αξιοποίηση των ταινιών και άλλου παραγόμενου υλικού με
απώτερο στόχο την επικοινωνία και αλληλεπίδραση των μαθητών όλων των εμπλεκόμενων χωρών ώστε να διευκολυνθεί και να γίνει κατανοητή η αξία της ενσωμάτωσης μαθητών προσφύγων και μεταναστών στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του σχολείου:

"Κινούμενο σε αυτό το πλαίσιο τo σχολείο μας συνεχίζοντας τη δημιουργική δράση και την ανάπτυξη καλών πρακτικών και συνεργασίας με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, πραγματοποίησε από 1-7 Οκτωβρίου 2017 την 3η διακρατική συνάντηση καθηγητών από τα συμμετέχοντα σχολεία του προγράμματος στο «Agrupamento de Escolas de Sao Joao da Talha», το σχολείο συντονιστή του προγράμματος στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, καθηγητές από την Πορτογαλία, Ιταλία (Instituto D’Istruzione Superiore “R. Piria” Rosarno), Αυστρία (BHAK und BHAS Gänserndorf) , Ισπανία (Instituto Educación Secundaria Severo Ochoa) και Ελλάδα εργάστηκαν πάνω σε θέματα οργάνωσης και ταυτόχρονα επιμορφώθηκαν συμμετέχοντας και σε εργαστηριακά μαθήματα πάνω στην τέχνη του animation, από τον βραβευμένο πορτογάλο σκηνοθέτη Fernando Galrito.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν ο υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος κος
Τζωρμπατζάκης Αλέξης και δύο μέλη της παιδαγωγικής ομάδας η κα Μανέτα Παναγιωτίτσα και η κα Παναγιωτοπούλου Βασιλική.

Συνεχίζοντας την εξοικείωση με τη δημιουργία ταινιών και το προσφυγικό ζήτημα, στις 26 Οκτωβρίου οι μαθητές παρακολούθησαν το Πρόγραμμα «ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΞΕΝΟΣ» στα
πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων .
Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα καθηλωτικών ταινιών μικρού μήκους πενήντα λεπτών και στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση σκίτσων εικοσιοκτώ σκιτσογράφων με τίτλο «To Μετέωρο Βήμα» που έχει στο επίκεντρο της το προσφυγικό.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται με σημείο αναφοράς τις 23 έως και τις 27 Απριλίου 2018 όπου θα υποδεχτούμε στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς και μαθητές των αντίστοιχων σχολείων στην πόλη του Ηρακλείου.
Δεκαπέντε μαθητές θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μαθητών μας, θα ξεναγηθούν στην Κρήτη και μαζί με δέκα επισκέπτες καθηγητές, θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν
δημιουργώντας ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ στα πλαίσια του προγράμματος".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ