"Προσοχή" και "όχι καύσεις εν μέσω ισχυρών ανέμων" λέει η Πυροσβεστική - Νέα πρόστιμα στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Τρέχει να προλάβει τα χειρότερα η Υπηρεσία

Δύσκολη μέρα και η σημερινή για την Πυρσβεστική Υπηρεσία καθώς δεν προλαβαίνει τα περιστατικά φωτιάς, εξαιτίας των εργασιών στην ύπαιθρο.

Παρά το γεγονός ότι πλέον αυτό απαγορεύεται καθώς διανύουμε αντιπυρική περίοδο, οι πολίτες δεν πτοούνται και προχωρούν ανεξέλεγκτα σε καύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται, με την υπηρεσία να "τρέχει" να προλάβει τα χειρότερα.

Από την Πυροσβεστική γίνεται έκκληση, ειδικά σήμερα που στο νησί πνέουν ισχυροί νοτιάδες, οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρούν σε εργασίες που μπορεί να αποτελέσουν αιτία για την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς.

Ήδη η Υπηρεσία από το πρωί έχει κληθεί να διαχειριστεί αρκετά περιστατικά τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, όσο και στην ενδοχώρα.

Την ίδια ώρα, δύο νέα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δύο Κρητικούς που δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενώ έκαιγαν σε αγροτικές περιοχές!

Ειδικότερα, διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, επιβλήθηκε σήμερα, 22 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων, σε ημεδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Γαλατά Χανίων Κρήτης.

Παράλληλα ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ρεθύμνου, έριξαν "καμπάνα" σε ημεδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Βιράν Ρεθύμνου Κρήτης. 

 

φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ