Προτάσεις για την στάθμευση στην Παλιά Πόλη

Προτάσεις για την στάθμευση στην Παλιά Πόλη

Από το Σύλλογο Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου (Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης)

Προτάσεις προς τη δημοτική αρχή Ηρακλείου σχετικά με τους χώρους στάθμευσης μονίμων κατοίκων της Παλιάς Πόλης στέλνει ο Σύλλογος Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου (Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης).

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει "το σύστημα της κατά προτεραιότητα στάθμευσης των Ι.Χ. των μονίμων κατοίκων κέντρου (μπλε διαγραμμίσεις) λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό, σε γενικές γραμμές  ικανοποιητικά, αν και σε κάποιες γειτονιές με πολλούς πεζόδρομους οι θέσεις είναι πολύ λίγες και δεν φτάνουν.

 Πάντως υπάρχουν ακόμα προβλήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με την αυθαίρετη κατάληψη αυτών των θέσεων από οδηγούς που είτε είναι κάτοικοι Ηρακλείου (και επομένως συνειδητά παρανομούν, δεν είναι δυνατόν τώρα πια να μην ξέρουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση) είτε είναι επισκέπτες στο Ηράκλειο, Έλληνες ή ξένοι. (Συχνά βλέπουμε να μπαίνουν στις θέσεις με μπλε διαγράμμιση  αυτοκίνητα που ενοικιάζονται στους τουρίστες).

            Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε προς τη δημοτική αρχή:

1.      Να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση για γενναία αύξηση του προστίμου για τη συγκεκριμένη παράβαση (τα 10 € που είναι τώρα δεν αποτελούν σοβαρή αποτροπή).

2.      Να μπουν μεγαλύτερες και ξενόγλωσσες επιγραφές στην αρχή της σειράς των διαγραμμισμένων θέσεων.

3.      Να γίνει συστηματική έγγραφη ειδοποίηση σε όλα τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων της πόλης και των περιχώρων   με το αίτημα να ενημερώνουν τους πελάτες τους.

4.      Αφού γίνουν τα παραπάνω να επαναληφθεί από τη δημοτική αρχή η ενημέρωση του κοινού για το θέμα."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ