Πρόταση για την ονομασία του παλιού δημαρχείου Νικηφόρου Φωκά κατέθεσε το "Ρέθυμνο Αξίζεις"

Πρόταση για την ονομασία του παλιού δημαρχείου Νικηφόρου Φωκά κατέθεσε το "Ρέθυμνο Αξίζεις"

Προς τιμήν του Αντώνη Πατεράκη, πρώτου δημάρχου του καποδιστριακού Δήμου Νικηφόρου Φωκά

Την ονομασία του παλαιού δημαρχείου Νικηφόρου Φωκά που θα στεγάσει τη Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο σε "Κτίριο Αντώνη Πατεράκη" προτείνει η δημοτική παράταξη "Ρέθυμνο Αξίζεις" με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική επιστολή της η παράταξη αναφέρει:

"Κ. Πρόεδρε,
Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε, σαν Δημοτική Παράταξη, την ίδρυση και στέγαση της Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο. Μια στέγαση που πραγματοποιήθηκε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου με την οποία παραχωρήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του δημοτικού ακινήτου, του πρώην Δημαρχείου του Δήμου Νικηφόρου Φωκά. Ένα κτήριο που φέρνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του οραματιστή και δημιουργού του, του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Πατεράκη. 
Ενός ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του στα κοινά. Αρχικά ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και στη συνέχεια ως πρώτος Δήμαρχος του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Νικηφόρου Φωκά, τον οποίο υπηρέτησε για τρεις συνεχόμενες θητείες, οδηγώντας τον στη νέα αυτοδιοικητική δομή, αυτή του Καλλικράτη. 
Βαθιά δημοκράτης, κατάφερε με τον μειλίχιο, αλλά παράλληλα και τον αποφασιστικό του χαρακτήρα, να συνθέσει και να ενώσει τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου του, ανεξάρτητα και πέρα από κομματικές και πολιτικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις, με μοναδικό γνώμονα το καλό και την πρόοδο της περιοχής. 
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον άνθρωπο αλλά και αυτοδιοικητικό παράγοντα του τόπου Αντώνη Πατεράκη, σαν δημοτική παράταξη «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ζητάμε να δοθεί το όνομά του στο κτήριο του παλιού δημαρχείου του τέως Δήμου Νικηφόρου Φωκά και να ονομαστεί: «ΚΤΗΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ