«Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» σε σχολεία του Δήμου Φαιστού

Newsroom
Newsroom

Στη δράση «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» συμμετέχει ο Δήμος Φαιστού, έχοντας ως στόχο την εκπαιδευτική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, του Δήμου Φαιστού, αλλά και ο πρεσβευτής της δράσης, χρυσός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, προκειμένου να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές, στις δράσεις ανακύκλωσης, αλλά και διαλογής στην πηγή. 

Φαιστου Ανακύκλωση

Τα παιδιά, τα οποία είχαν ήδη προμηθευτεί προ ημερών από το Δήμο Φαιστού κάδους διαλογής απορριμμάτων, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εμπέδωσαν ακόμα περισσότερο την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αποτελεί μια  δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό το στάδιο, εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στον μπλε και στον κίτρινο κάδο. 

Φαιστου Ανακύκλωση

Η πρώτη  φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την επίσκεψη σε 9 σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου όπου εκτός από στελέχη του Υπουργείου, συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ