Πρώτες βοήθειες δέχθηκε ο Γ. Ταταράκης και επέστρεψε στο πύρινο μέτωπο

Newsroom
Newsroom

Τι δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου στο Cretalive - Παραμένουν αρκετοί κάτοικοι στις Μέλαμπες

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο νότιο Ρέθυμνο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται έχοντας λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πρόσκαιρο αναπνευστικό πρόβλημα, κι ενώ βρισκόταν στις Μέλαμπες, αντιμετώπισε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή. Μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο Cretalive, λόγω του πυκνού καπνού χρειάστηκε να δεχθεί ιατρική βοήθεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε "έκανε εισπνοές" και στη συνέχεια επέστρεψε στο πύρινο μέτωπο και πιο συγκεκριμένα στην Κρύα Βρύση, όπου επίσης είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. 

Αργά το βράδυ, μετέβη στο πατρικό του σπίτι στο Σπήλι από όπου και συντόνιζε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης.

Την ίδια ώρα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου Γιάννης Χαραλαμπάκης, μιλώντας επίσης στο Cretalive σημείωσε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μελάμπων, υπάρχουν ακόμη κάτοικοι στο χωριό και είναι ασφαλείς. Ωστόσο, η φορά των ανέμων έχει στρέψει τις φλόγες προς την πλευρά των Σαχτουρίων που επίσης εκκενώνονται. Στην πλατεία των Μελάμπων παραμένουν αστυνομικοί και πυροσβέστες που δεν μπόρεσαν να βγουν από το χωριό, οι οποίοι συνέστησαν στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που οι φλόγες κυκλώνουν τις Μέλαμπες:

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες στο νότιο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται Μέλαμπες, Σαχτούρια, Κρύα Βρύση

Δύσκολες ώρες - Διπλό το μέτωπο της φωτιάς στο Ρέθυμνο!

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου - Εκκένωση οικισμού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ