Πρωτιά για το Jackon’s Robot του 21ου Δημοτικού Σχολείου!

Πρωτιά για το Jackon’s Robot του 21ου Δημοτικού Σχολείου!

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO! 

Δυνατή πρωτιά για την ομάδα ρομποτικής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον 1ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO! 

Με σύνθημα «Μένουμε Σπίτι Δημιουργικά» ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas την περίοδο της πανδημίας (από 1/4/2020 – 31/5/2020) υλοποίησε τον πρωτοποριακό διαγωνισμό «Χορεύοντας την Άνοιξη!». 

Οι μαθητές Γιακουμάκης Στέφανος, Δασκαλάκης Γεώργιος και Μαρκατάτος Γεώργιος μαζί με τους προπονητές τους Καραπατάκη Αχιλλέα και Τσουδή Γεωργία κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν και σκηνοθέτησαν το ρομπότ Jackon’s Robot που κατέκτησε την πρώτη θέση στην προτίμηση του κοινού στην κατηγορία Δημοτικού ανάμεσα σε 60 έργα τα οποία προκρίθηκαν από ένα σύνολο 250+ projects! 

Ο φετινός διαγωνισμός είναι ένα τεράστιο βήμα για την εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως και αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να μάθουν ακόμη και από απόσταση.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και φαίνεται ότι το να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε μέσω αυτής κρίνεται απαραίτητο είτε σε ομαλούς, είτε σε καιρούς κρίσεις. Αυτός ο διαγωνισμός δεν έφερε απλά πιο κοντά τους μαθητές με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους αλλά έκανε και την χρήση της τεχνολογίας πιο ουσιαστική καθώς χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό τον οποίο αυτή δημιουργήθηκε, την εξυπηρέτηση των δημιουργικών μας αναγκών! 

Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας καθώς και οι μαθητές τους, ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και όλους όσους στήριξαν αυτή τους την προσπάθεια, όπως επίσης και τον WRO Hellas και όλους του συμμετέχοντες οι οποίοι απέδειξαν ότι τα παιδιά μπορούν να μένουν δημιουργικά ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες.
 
Βλέποντας το βίντεο των παιδιών, ας αναλογιστούμε τα μηνύματα που προσπάθησε να περάσει η ομάδα μέσω του project τους και πιο συγκεκριμένα την αδελφοσύνη, την αγάπη και την ειρήνη. Μηνύματα με ουσιαστική διαχρονική αξία τα οποία τα χρειαζόμαστε, τώρα, περισσότερο από ποτέ.

Παρακολουθείστε το βίντεο με το ρομπότ των μαθητών 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ