Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην οικοδομή

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην οικοδομή

Περιοδεία κλιμακίου του Συνδικάτου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, στα πλαίσια, όπως ανακοίνωσε "ενημέρωσης των οικοδόμων για το τι υπάρχει στα συρτάρια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας που στοχεύουν στο να γίνει πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, πραγματοποίησε περιοδείες σε εργοτάξια του Ηρακλείου". 

Παράλληλα το Συνδικάτο Οικοδόμων μοίρασε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Στις συζητήσεις με τους συναδέλφους τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, με τις διεκδικήσεις για να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

Αναδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης», αφού σε πολλά εργοτάξια οι εργάτες «στοιβάζονται». Κατανοούν ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να περάσει μια σειρά αντεργατικά μέτρα, που αποτελούν επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών, όπως οι νόμοι που ετοιμάζονται για τα εργασιακά, με τη 10ωρη δουλειά και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο, που αποτελεί όπλο στα χέρια μας, για να μπορούμε καλύτερα να οργανώνουμε και να διεξάγουμε την πάλη μας.  

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα συνεχίσει την παρέμβασή του στους χώρους δουλειάς και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, με περιοδείες και εξορμήσεις στις γειτονιές. Ετοιμαζόμαστε για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις μπροστά σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση". 


Οικοδόμοι κλιμάκιο
 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ