Ψηφιακές εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος και της Χρυσής

Newsroom
Newsroom

Υπογραφή σύμβασης στον Δήμο Ιεράπετρας

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ. Εμμανουήλ Γεωργαλάκη, σύμβαση  για το Υποέργο 1 της σύμβασης για τις «Έξυπνες εφαρμογές για την προστασία και την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Αποθέματος της Νήσου Χρυσής, την προβολή Παράκτιου μετώπου καθώς και του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Ενδοχώρας του Δήμου Ιεράπετρας», προϋπολογισμού 37.731,96 ευρώ.

Η σύμβαση αυτή αφορά τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού,  για την ανάδειξη αλλά κυρίως την προστασία του περιβαλλοντικού αποθέματος της νήσου Χρυσής (Γαϊδουρονήσι), την προβολή του παράκτιου μετώπου, όπως και των σημείων υψηλής οικολογικής και πολιτιστικής αξίας της ενδοχώρας του Δήμου Ιεράπετρας με έμφαση σε περιοχές NATURA του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:

«Σύντομα άλλο ένα ψηφιακό εργαλείο θα βρίσκεται στα χέρια των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της περιοχής.

Πέρα από τα πολλά και σημαντικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής αξίας ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε ξανά στη Νήσο Χρυσή. Παρά την άρση της επισκεψιμότητας, που εμείς ως Δημοτική Αρχή δε συμφωνούμε, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το τουριστικό προϊόν.

Μετά τη λειτουργία  του Ψηφιακού Μουσείου, που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Δήμου μας να ενημερώνονται για τα σημεία ενδιαφέροντος, ερχόμαστε σήμερα με μια άλλη ψηφιακή εφαρμογή να αναδείξουμε τη μοναδικότητα  και τον πλούτου της περιοχής μας χρησιμοποιώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο όλα τα εργαλεία που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ