Ψήφισμα της ΕΚΙΜ για την Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Ψήφισμα της ΕΚΙΜ για την Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η γνωστή αρχαιολόγος ήταν τακτικό μέλος της Εταιρείας

Με το άγγελμα του θανάτου της Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, τακτικού μέλους της Ε.Κ.Ι.Μ., συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία στο Ιστορικό Μουσείο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την προσωπική τους οδύνη και την οδύνη των μελών της Ε.Κ.Ι.Μ. για την απώλεια της αρχαιολόγου Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, που έφυγε από κοντά μας το Σάββατο 31 Ιουλίου. Η Κατερίνα, συνεχίζοντας την παράδοση των ιστορικών στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υπήρξε δραστήριο μέλος της Ε.Κ.Ι.Μ. και πολύτιμη συνεργάτιδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ως αρχαιολόγος της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εργάστηκε ακούραστα για τη μελέτη και προστασία των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης. Ασχολήθηκε κυρίως με μνημεία της υπαίθρου και για την ανάδειξή τους συχνά συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς. Το αγαπημένο της θέμα, η μελέτη των πορτραίτων των δωρητών από τους τοιχογραφημένους ναούς της Κρήτης, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί όταν βρέθηκε ξαφνικά να αγωνίζεται για τη ζωή της. Από τότε έδωσε ένα γενναίο αγώνα ζωής, που τον κέρδιζε καθημερινά, χρόνια τώρα, με ζηλευτό θάρρος και αξιοπρέπεια, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και αποχαιρετούμε μία σπουδαία γυναίκα και αρχαιολόγο. Κρατάμε ανάμνηση από τη ευγενική ομορφιά της και την αστείρευτη δύναμή της. Καλό ταξίδι, Κατερίνα.

Το Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.    Να εκπροσωπηθεί η Ε.Κ.Ι.Μ. στην τελετή της κηδείας της.
2.    Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους της και να δημοσιευθεί στον Τύπο.
3.    Να πραγματοποιηθεί η έκδοση των καταλοίπων της από την Ε.Κ.Ι.Μ.

 

 

Δείτε επίσης:

Αποχαιρετούν τη συνάδελφό τους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ