Το ψηφοδέλτιο της στη Βιάννο παρουσίασε η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Newsroom
Newsroom

Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης

Το ψηφοδέλτιό της για τον Δήμο Βιάννου παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη η "Λαϊκή Συσπείρωση". Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνονται τα εξής:

"Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βιάννου, στο χωριό Ξενιάκο, παρουσίασε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στις 8 Οκτώβρη. Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μωυσάκης και χαιρέτησε ο Μανώλης Καρκαβάτσος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ακολούθησε συζήτηση στην οποία εκφράστηκαν οι προβληματισμοί αλλά κυρίως η διάθεση συμμετοχής στον αγώνα, για να απαντήσουμε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μωυσάκης επισήμανε πώς: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιμετωπίζει ενιαία τα προβλήματα σε δήμους και περιφέρειες, γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ασκείται και ενιαία τα προβλήματα του λαού.

Στις 8 Οκτωβρίου, να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η φωνή του λαού παντού και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα προβάλλει και θα διεκδικεί θέσεις ανακούφισης και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο εργαζόμενος λαός και οι λαϊκές οικογένειες.  Γιατί αντιπολίτευση θα ασκούμε στις πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων και ως δημοτική αρχή.

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες πραγματοποιούνται αυτές οι εκλογές, διαμορφώνουν μία ακόμα πιο δύσκολη πραγματικότητα, με την ακρίβεια να σαρώνει, με ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με χαρακτηριστικό το πρόσφατο νομοσχέδιο έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας πού νομιμοποιεί τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, μέχρι και 13 ώρες την ημέρα και βάζοντας πρόσθετα εμπόδια στις απεργίες και στους αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Μπροστά λοιπόν στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες χρειάζεται να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος;

Πώς θα μπει φρένο στην επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο;

Ποιός μπορεί να εκφράσει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τους αγώνες τα αιτήματα τις διεκδικήσεις τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού; Τα αιτήματα των γονιών για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη; Την ανάγκη για άμεσο έλεγχο στατικότητας και αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων;

Ποιος θα φέρει στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης τις ελλείψεις στην υγεία - πρόνοια, την έλλειψη της διαδημοτικής σύνδεσης των τοπικών κοινοτήτων, την αγροτική και αστική οδοποιία που έχει ανάγκη ο τόπος;

Η απάντηση είναι μία στα παραπάνω ερωτήματα: μαζική, αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το προηγούμενο διάστημα, ο εκλεγμένος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε τα παραπάνω ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα πάλεψε για τη στελέχωση των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνο αυτός καταψήφισε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής που μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε τρίωρης – τετράωρης εργασίας, διεκδικώντας ταυτόχρονα το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο, αλλά και το δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών σε καθαρά σχολεία.

Παλέψαμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη που βαραίνουν το λαϊκό εισόδημα ζητώντας την απαλλαγή των ευάλωτων ομάδων.

Παλέψαμε για σύγχρονο και ασφαλές επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο του οποίου η κατάσταση είναι άθλια στα περισσότερα χωριά.

Για νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Δεν αποδεχόμαστε τη μεταφορά στους δήμους της ευθύνης για τη σχολική στέγη και μάλιστα χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Αναδείξαμε την ανάγκη για αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση.

Εναντιωθήκαμε στην ανάθεση σε επιχειρηματίες της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εναντιωθήκαμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα στο περιβάλλον με βάση τον περιβαλλοντοκτόνο νόμο 4685/2020  ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αλλαγών χρήσης γης για εγκατάσταση ξενοδοχείων, λατομείων, ανεμογεννητριών και κάθε άλλης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος, ακόμα και εντός προστατευόμενων περιοχών, παραδείγματος χάρη περιοχές Natura.

Ψηφίζουμε μαζικά αποφασιστικά «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για δημοτική αρχή σύμμαχο του λαού και όχι εχθρό του. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ως δημοτική αρχή θα είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση και το κράτος. Με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» και δυνάμωμα των αγώνων, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα: ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

 

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ