"Πυκνώνουν" οι ληστείες σε φαρμακεία - Δύο μέσα σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο

"Πυκνώνουν" οι ληστείες σε φαρμακεία - Δύο μέσα σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο

Σε διάστημα μιας εβδομάδας καταγράφηκαν τρία τέτοια περιστατικά - Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί

Έντονο προβληματισμό, τόσο στις διωκτικές αρχές, όσο κυρίως στους φαρμακοποιούς του Ηρακλείου, προκαλούν τα περιστατικά ληστειών σε φαρμακεία που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το βράδυ της Πέμπτης, είχαμε - σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αριστοτέλη Σκουντάκη - δύο ληστείες, μια στην περιοχή των Πατελών και μια στην περιοχή του Μασταμπά. Να σημειωθεί ότι από αστυνομικές πηγές αναφέρεται ότι καταγγελία έχει γίνει μόνο για την μια περίπτωση. 

Όπως είπε στο Cretalive o κ. Σκουντάκης, συνολικά σε διάστημα μιας εβδομάδας είχαμε τρεις ληστείες, και η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να δημιουργεί ανησυχία. Οι δράστες κατάφεραν μεν να αποσπάσουν μικροποσά, ωστόσο το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ληστείες έγιναν με την απειλή μαχαιριού, είναι κάτι που προβληματίζει έντονα.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουντάκης, "δεν μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν εφημερία με τον φόβο ότι μπορεί τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή. Όταν κάποιος κρατά μαχαίρι, δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση". 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου εκτιμά ότι με την αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας, οι διωκτικές αρχές θα μπορέσουν να φτάσουν γρήγορα στον δράστη ή τους δράστες αυτών των επιθέσεων, προκειμένου να μην αναγκαστούν οι φαρμακοποιοί να λάβουν οι ίδιοι πιο αυστηρά μέτρα για την ασφάλειά τους! Δείτε επίσης:

Ληστεία σε φαρμακείο με την απειλή μαχαιριού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ