Το ρέμα της Ελούντας και η νέα απάντηση του δημάρχου

Τι λέει για τα στοιχεία και την περιβαλλοντική πρόκληση

Και νέα απάντηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού προκάλεσε η δημοσίευση των στοιχείων για το ρέμα της Ελούντας σε σχέση με την πρώτη απάντηση του γραφείου τύπου του δήμου.

Το Cretalive δημοσιεύει την νέα απάντηση του δημάρχου ως έχει. Με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει προσωπική ή άλλη αντιπαράθεση. Εμείς δημοσιεύσαμετα πλήρη στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και τα οποία προφανώς δεν αμφισβητούνται εξ όσων αντιληφθήκαμε από τις δύο απαντήσεις. Που βασίζονται "σε όσα έδωσαν οι υπηρεσίες". Όλα αυτά θα φανούν κατά την εξέτασή τους. Το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες αρχές και οι υπηρεσίες.

Η νέα απάντηση του δημάρχου


Προφανώς δεν θα εμπλακώ σε αντιπαράθεση με τον συντάκτη των αναρτήσεων για το περιβαλλοντικό έγκλημα (!!!) που υποτίθεται ότι συντελείται στην Ελούντα με την ανοχή του Δήμου .
    Το αν θεωρεί την απάντησή μου μισή , είναι δικαίωμά του .
    Να επιμένει όμως ότι ο Δήμος παραποίησε (!!!!) στοιχεία ή ότι ο Δήμαρχος λέει την μισή αλήθεια για την ύπαρξη του δρόμου πριν το ’60 , που υπάρχει στους ορθοφωτοχάρτες του Εθν. Κτηματολογίου και που εύκολα μπορεί να τους δεί ο καθ΄ ένας  στο site του κτηματολογίου  νομίζω ότι ξεπερνά τα εσκαμμένα .
    Στην απάντηση μου ανέφερα επίσης ότι για το θέμα του μικρού υδατορέματος το Δημ. Συμβούλιο απεδέχθει την εισήγηση της υπηρεσίας Υδάτων όπως ακριβώς έλεγε .  Χωρίς περαιτέρω έλεγχο , αφού αντικειμενικά δεν είχε και την δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Αλίμονο αν ο Δήμος αρχίσει να αμφισβητεί τα δημόσια έγγραφα άλλων υπηρεσιών σε τεχνικά ζητήματα . Στην απάντηση του ο συντάξας κάνει λόγο για παραποίηση των στοιχείων του εμβαδού της υδρολεκάνης του μικρού ρέματος, παραθέτοντας ότι ο μεν ενδιαφερόμενος, εμβαδομετρά την έκταση 0,953 τχ ενώ το ορθό –κατά την μέτρηση ποιου; - είναι 1,173 τχ !!! Εδώ λοιπόν είναι εύκολο , για κάθε καλόπιστο να σκεφτεί τα παρακάτω : α) Και οι δύο μετρήσεις είναι της αυτής τάξης, +/- 1,0 τχ . β) Η εκτιμητική μέτρηση έχει αποκλίσεις ανάλογα με την έκταση που εκτιμάς και την ακρίβεια του χάρτη που χρησιμοποιείς . Η ακριβής έκταση απαιτεί επίγεια μέτρηση .    

Να σημειώσω ότι για την αξιολόγηση των σημειακών τροποποιήσεων ενημερώθηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς και φυσικά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ , που το συγκεκριμένο σημείο δεν το αξιολόγησε διαφορετικά. Αυτό δεν αναφέρεται γιατί η δημοτ. αρχή θέλει να μεταθέσει τις όποιες ευθύνες της, αλλά για την πραγματική καταγραφή των γεγονότων και την ανυπαρξία πρόθεσης ή παραποίησης στοιχείων.
    Οι σημειακές τροποποιήσεις έχουν ξεκινήσει να ζητούνται από το 2012 . Η απόφαση για την έγκριση από το ΔΣ ελήφθει τον Δεκ. του 2017 . Και εστάλει πρόσφατα στην Δνση ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Αποκεντρωμένης για τα περαιτέρω .
    Το ότι ο ενιστάμενος πριν την εκδίκαση της ένστασης προσέτρεξε στα media, ίσως πρέπει να λέει κάτι. Σε όποιον θέλει να καταλάβει.    

Ασυλία , ως δημόσιο πρόσωπο δεν ζήτησα ποτέ. Και ούτε θα το κάνω. Η κριτική είναι επιβεβλημένη, δημιουργική και επιθυμητή εφ’ όσον είναι καλοπροαίρετη. Και εδώ δεν είναι .
    Λυπάμαι που για ένα θέμα που δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη και σίγουρα δεν είναι του μεγέθους που του αποδίδεται, έχει αυτή την τύχη .
    Τέλος αν για το δελτίο τύπου υπήρξε άστοχος χειρισμός δεν έχω κανένα λόγο να μην ζητήσω συγνώμη .     Η αναγνώριση λαθών είναι επιβεβλημένη την σημερινή εποχή .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση