Ρέθυμνο: Κατέρρευσε τμήμα του φουγάρου στον Κουμπέ

Ρέθυμνο: Κατέρρευσε τμήμα του φουγάρου στον Κουμπέ

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι μηχανικοί θα παρακολουθούν την κατάσταση

Τμήμα του φουγάρου στην περιοχή του Κουμπέ Ρεθύμνου, στην Αγία Φωτεινή, κατέρρευσε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, ο δρόμος στην οδό Σταμαθιουδάκη στο ύψος της στροφής για ΚΤΕΛ με κατεύθυνση για Χανιά έχει κλείσει από την Τροχαία, καθώς δεν αποκλείεται νέα πτώση τμημάτων του φουγάρου, ενώ παρούσα είναι και δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άγγελο Μαλά, από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο σημείο μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και ενημερώθηκε η Πολεοδομία για να εκδοθεί πρωτόκολλο ετοιμορροπίας.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι μηχανικοί θα παρακολουθούν την κατάσταση του φουγάρου, εξετάζοντας αν εξακολουθεί να υπάρχει επικινδυνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φουγάρο στο παλιό εργοστάσιο της Ένωσης Ρεθύμνου έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο μνημείο της βιομηχανικής περιόδου της πόλης, ωστόσο η επί δεκαετίες απουσία έργων συντήρησης και η εγκατάλειψή του οδήγησαν μοιραία στο να προκύψουν σοβαρά στατικά προβλήματα.

Το μνημείο διέπεται από ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς ένα τμήμα του ανήκει στην Ένωση και το τμήμα που είναι εντός του αιγιαλού, ανήκει στο δημόσιο, με αρμόδια δηλαδή την Κτηματική Υπηρεσία.

No description available.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ