Ρέθυμνο: Σωματεία και φορείς του νομού κοντά στους σεισμόπληκτους

Ρέθυμνο: Σωματεία και φορείς του νομού κοντά στους σεισμόπληκτους

Προχώρησαν στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Το Συνδικάτο Οικοδομών Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων Ρεθύμνου  και η Αλβανικη κοινότητα Ρεθύμνου, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες τους που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, προχώρησαν στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: 

Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Οκτώβρη από μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Αλβανικής Κοινότητας.

Εκτός από την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να:

1. Αποζημιωθούν οι πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από το σεισμό.

2. Λάβει άμεση μέριμνα για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση και την θέρμανση τους, καθώς και ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες.

3. Δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους.

4. Κατασκευαστούν έργα αντισεισμικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους χωρίς οικονομική επιβάρυνση του λαού.

5. Γίνει ουσιαστικός και συνεχής έλεγχος, με ευθύνη του κράτους, της στατικής επάρκειας και ασφάλειας όλων των κτιρίων.

6. Προσανατολιστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (τεχνική επιθεώρηση) στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για την ουσιαστική και συνδυασμένη εφαρμογή των κανονισμών για την εργασιακή και δημόσια ασφάλεια.

7. Μη θεωρούνται οι εργαζόμενοι, που έχουν πληγεί και αδυνατούν να φτάσουν με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς τους, αδικαιολογήτως απόντες από την εργασία τους.

8. Προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος και η αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτίρια, υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, αλλά και σε χώρους δουλειάς.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ