Ρέθυμνο: Στον Δήμαρχο Αμαρίου ο Μητροπολίτης Ιωακείμ
Τον Παντελή Μουρτζανό επισκέφθηκε ο νέος ποιμενάρχης της Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ιωακείμ, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.
Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, συνοδευόμενο από τον Πρωτοσύγκελο π. Αθανάσιο Καραχάλιο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμαρίου π. Γεώργιο Καναβά, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και προσωπικού του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Παντελής Μουρτζανός συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη και του εξέφρασε το βαθύ σεβασμό προς το πρόσωπο του, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο απαιτητικό και πολυσχιδές έργο που αναλαμβάνει.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του, καθώς και η επιτυχημένη πορεία του ως Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, αποτελούν εχέγγυα για μια δημιουργική και ουσιαστική παρουσία στη Μητρόπολη μας. Συνεχίζοντας τον διαβεβαίωσε για τη βούληση του Δήμου Αμαρίου να στηρίξει το έργο της Εκκλησίας, μέσα από μια σχέση συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εξέθεσε την πρόθεσή του για στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο και υπογράμμισε τη βούλησή του να συμβάλει, με κάθε πρόσφορο μέσο, στην παροχή πνευματικής και ουσιαστικής στήριξης προς κάθε συνάνθρωπο, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Αμαρίου που χρήζουν υποστήριξης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών δώρων και ευχών με τη διαβεβαίωση για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.
