Ρίχνονται στη "μάχη" οι δασοκομάντος στην Κρήτη

Το Σάββατο αναλαμβάνουν και επίσημα δράση!

Στη “μάχη” της πυρόσβεσης είναι έτοιμοι να ριχτούν από σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου, οι 60 δασοκομάντος της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, της νέας υπηρεσίας που συγκροτήθηκε με έδρα το Ηράκλειο για να ενισχύσει τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και να καλύψει επιχειρησιακά, όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και τις περιοχές του βορείου και νοτίου Αιγαίου.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους, που διήρκεσε ένα μήνα, ολοκληρώθηκε όπως διαβάζουμε στην ΕΡΤ και την Παρασκευή παρέλαβαν τις στολές και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους. Από σήμερα αναλαμβάνουν κανονικά καθήκοντα και τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για την κάλυψη των ενδεχόμενων αναγκών πυρόσβεσης, ιδίως ενόψει της θερινής περιόδου. Προς το παρόν, οι δασοκομάντος “στεγάζονται” στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό του Αερολιμένα Ηρακλείου. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο χώρο μόνιμης στέγασής τους, στην πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης.

Δασοκομάντος-φωτογραφία από ΕΡΤ
φωτογραφία από ΕΡΤ

Ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, καθώς εκτός από τη νέα μονάδα, οι υπηρεσίες της Κρήτης έχουν ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έχει φτάσει και ένα τρίτο, για την “ενεργοποίηση” του οποίου “τρέχουν” ήδη οι διαδικασίες. “Με την 3η ΕΜΟΔΕ και το νέο ελικόπτερο ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Κρήτης, ενόψει της θερινής περιόδου. Με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε λιγότερα προβλήματα. Κάνω έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Αν γλιτώσουμε τις πυρκαγιές από αμέλεια, τότε θα έχουμε κερδίσει το 60% της “μάχης”” δήλωσε ο κ. Τσικαλάς.

 

Φωτογραφία από Dominic Wunderlich από το Pixabay

 

Δείτε επίσης
 

Ξεκινάει η εκπαίδευση 500 δασοκομάντος

Πρώτα για εκπαίδευση και μετά στη "μάχη" οι δασοκομάντος της ΕΜΟΔΕ Κρήτης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ