ΚΡΗΤΗ

Σάρωσαν τα πάντα οι θυελλώδεις άνεμοι – Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στη Δέρματο

Η θάλασσα «βγήκε» στη στεριά λόγω κακοκαιρία

ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Photo Credits: @Mike Petrakis via Facebook/ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και στη Δέρματο,νότια του ν. Ηρακλείου,  δημιουργώντας έντονο κυματισμό, που είχε  ως αποτέλεσμα η θάλασσα να "βγει" κυριολεκτικά στη στεριά. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το κύμα εισχώρησε τουλάχιστον 150 μέτρα από την ακτογραμμή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

 

 

Όπως έγραψε το Cretalive, οι ριπές των ανέμων έφτασαν σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τα 137 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» την Κρήτη: Καταστροφές σε θερμοκήπια, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και αντικειμένων - Δείτε βίντεο
Θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» την Κρήτη: Καταστροφές σε θερμοκήπια, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και αντικειμένων - Δείτε βίντεο
ΚΡΗΤΗ

Θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» την Κρήτη: Καταστροφές σε θερμοκήπια, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και αντικειμένων - Δείτε βίντεο

 

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος, οι πολύ ισχυροί άνεμοι καταγράφονται σε μεγάλο μέρος του νησιού, δημιουργώντας ήδη προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και αυξάνοντας τον κίνδυνο πτώσεων αντικειμένων, ζημιών και διακοπών ρεύματος. Τα δεδομένα προέρχονται από το δίκτυο των 67 μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί το meteo.gr στην Κρήτη.
 

Οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Τετάρτης είναι οι εξής:

  • Φινοκαλιά Λασιθίου: 137 km/h
  • Σαμαριά – Ξυλόσκαλο: 113 km/h
  • Φουρφουράς Ρεθύμνου: 100 km/h
  • Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου: 97 km/h
  • Αργυρούπολη Ρεθύμνου: 95 km/h
  • Κακόπετρος Χανίων: 95 km/h
  • Άγιος Ανδρέας Ρεθύμνου: 95 km/h
  • Στάβιες Ηρακλείου: 87 km/h
Image
ριπές ανέμου

 

Οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να ασφαλίζουν αντικείμενα σε μπαλκόνια και αυλές και να μην προσεγγίζουν περιοχές με πτώσεις καλωδίων ή κλαδιών, όσο διαρκεί το φαινόμενο.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση