Σε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Χανίων αντιπροσωπεία του νέου επιτελείου της Πρεσβείας των ΗΠΑ

Newsroom
Newsroom

Οι συναντήσεις χαρακτηρίστηκαν "γνωριμίας"

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Nίκου Καλογερή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, εθιμοτυπική επίσκεψη μελών του νέου επιτελείου του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ακόλουθος Αεροπορίας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Σμήναρχος J. Price, ο Επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defence Cooperation – ODC) της Πρεσβείας Συνταγματάρχης Michael T. Tobias, ο Διευθυντής Ναυτικού Προγραμματισμού M. Hamm, και ο Βοηθός του Ναυτικού Ακόλουθου της Πρεσβείας F. Atienza.

Η συνάντηση γνωριμίας αυτή έγινε σε καλό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως, οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και η αλληλεπίδραση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι σχέσεις του ντόπιου πληθυσμού με το προσωπικό και τους επισκέπτες της Αμερικάνικης Ευκολίας Σούδας είναι σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης, ενώ έγινε αναφορά και στην στήριξη που παρέχουν στην τοπική οικονομία. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε κάποιους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα τον υποδομών που έχει πληγεί λόγω των έντονων θεομηνιών των τελευταίων ετών. 

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στο νέο επιτελείο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, καλή διαμονή στο νησί μας και καλή δύναμη στο έργο τους, ενώ ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. 

Και στον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη

6456590576-9076-5

Και τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, επισκέφθηκε σήμερα το νέο επιτελείο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, αποτελούμενο από τον Σμήναρχο, J. Price, Επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας της Πρεσβείας, τον Συνταγματάρχη, Michael T. Tobias, τον Διευθυντή Ναυτικού Προγραμματισμού, M. Hamm, και τον Βοηθό του Ναυτικού Ακόλουθου της Πρεσβείας, F. Atienza, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης. 

Από πλευράς του Δήμου Χανίων στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διαχρονική σχέση των δύο κρατών αλλά και στη θεσμική συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Με το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ