Σε διαμαρτυρία κατά των ΒΑΠΕ η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Σε διαμαρτυρία κατά των ΒΑΠΕ η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Στην πανελλαδική διαμαρτυρία κατά των ΒΑΠΕ στις 4-5 Ιουλίου συμμετέχει η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας που με ανακοίνωση της απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Στην Ιεράπετρα, οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΜΑΤΑ

 

Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα με το υπο εγκατάσταση αιολικό πάρκο στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Το θέμα των αιολικων πάρκων και των δήθεν <πράσινων> επενδύσεων στον δήμο μας μόλις άνοιξε, καθώς προβλέπονται πολλές ακόμη χωρίς να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο θέμα των επιπτώσεων των εξορύξεων. 

Πολύς θόρυβος όμως έχει δημιουργηθεί και για την Επιτροπή Πολιτών με τις δράσεις της που εχει προσελκύσει πανελλήνιο ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό την έχει καταστήσει και επίκεντρο <ενδιαφεροντος> απο ανθρώπους που επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Επειδή λείπονται επιχειρημάτων προσπαθούν με φήμες και συκοφαντίες να προκαλέσουν σκόνη και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών απο τα πραγματικά προβλήματα που αναδεικνύει με τις δράσεις της.

 

Με την παρούσα, σύντομη, παρέμβαση μας λοιπόν θέλουμε να πούμε, όπως πάντα,

μερικές ξεκάθαρες αλήθειες:

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας προέκυψε σε ενα συγκεκριμενο ιστορικό πλαίσιο και είναι προιόν της ανάγκης των καιρών. Ζούμε σε μια εποχή που η χώρα μας πωλείται, που η οικονομία της αγοράς αποκτά προτεραιότητα έναντι της κοινωνικής μεριμνας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας αναφορών και στο όνομα της ανάπτυξης καταστρέφουμε οποιαδήποτε προοπτική για τις επόμενες γενιές. Η χώρα μας παραδίδεται σε κάθε είδους συμφέροντα με υπογραφές των εκλεγμένων απο τον Ελληνικό λαό. . Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες έχουν απογοητευτεί από τους κυβερνώντες μέχρι σήμερα. Η ελπίδα είναι η συλλογική δράση μέσα από την Επιτροπή μας.

 

Στην περίπτωση του αιολικού της Επισκοπής  η , σκανδαλωδώς ευνοική,  αντιμετώπιση της εταιρίας απο μέρους των κρατικών υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δράσουν ενάντια στην διαφθορά καθώς  και το κλίμα απάθειας που επικρατεί. Στελέχωσαν λοιπόν τον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που αγωνίζονταν για την αποτροπή της εγκαταστασης του αιολικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο.

 

Σήμερα η σελίδα της επιτροπής στο fb αριθμεί 1300 μέλη, η διαδικτυακή καμπάνια έχει συγκεντρώσει 2.800 υπογραφές, ενώ επιπλέον μέσα απο τις ενημερωτικές δράσεις, οι οποίες και συνεχίζονται, έχουν συγκεντρωθεί περι τις 500 χειρόγραφες υπογραφές. Πάνω απο εκατό μέλη, εναλασσόμενα,συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις μας ενώ έχει δημιουργηθεί ενα άτυπο συντονιστικό δέκα ατόμων, ανοικτό σε όποιον επιθυμεί να συμβάλει. Οι συνελεύσεις της επιτροπής είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει. Δίνεται δικαίωμα λόγου σε όσους το επιθυμούν οποιαδήποτε άποψη και αν εκφράζουν.

 

Είναι φυσικό σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων να υπάρχουν πολίτες με

διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και παραταξιακές προτιμήσεις. Δεν ζητάμε να

παραιτηθεί κάποιος απο αυτές, επικεντρώνουμε όμως στην προστασία και την

ιστορικότητα του τόπου μας και του επίπεδου ζωής μας. Αυτό είναι που μας ενώνει! Μας ενώνει επίσης η ανησυχία για τα τεκταινόμενα και η ανάγκη να αρθρωθεί ενας λόγος που να εκφράζει ενα διαφορετικό όραμα για το μέλλον και τον τόπο. Κουραστήκαμε πιά απο την συμφεροντολογία και το βόλεμα που επικρατεί στην πολιτική ζωή. Ναι, παράγουμε πολιτική, θεωρούμε τις παρεμβάσεις μας πολιτικές, δεν ταυτιζόμαστε όμως με καμμία συγκεριμένη ιδεολογία ή παράταξη.

 

Αρχή μας είναι να επιδιώκουμε τον διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και με ειλικρινή στάση. Αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διπροσωπεία, τις διχαστικές πολιτικές και την συνδιαλλαγή εις βάρος του τόπου. Δεν θα συναινέσουμε στην καταστροφή που επιχειρείται στο όνομα της ανάπτυξης που στην ουσία εννοεί την εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Πολλοί, κινούμενοι απο

σκοπιμότητες, προσπαθούν να διαστεβλώσουν τις θέσεις μας και να μας διαβάλλουν. Οτι είμαστε εναντίον της ανάπτυξης, ότι δεν κομιζουμε προτάσεις, ότι κινούματε απο

προσωπικά ή παραταξιακά κίνητρα. Χαιρόμαστε διότι αυτό δείχνει ότι μας υπολογίζουν και μας φοβούνται και τους προειδοποιούμε:

 

Οσο περισσότερο οι πολίτες ενημερώνονται και βγαίνουν απο την αδράνεια, τόσο

περισσότεροι θα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και θα παίρνουν μέρος στις δράσεις μας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ ΤΟ

ΔΙΗΜΕΡΟ 4 ΚΑΙ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020. 

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ