Σε καραντίνα δασκάλα που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

 Σε καραντίνα δασκάλα που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

H εκπαιδευτικός σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο, μόλις έμαθε για την εξέλιξη αυτή

Από την περασμένη Παρασκευή σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί δασκάλα που υπηρετεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, καθώς φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού.  

H εκπαιδευτικός σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο, μόλις έμαθε για την εξέλιξη αυτή και πλέον αναμένεται να κάνει το τεστ covid-19, με βάση τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφασιστεί το τί μέλλει γενέσθαι.

Το κρούσμα κορωνοϊού με το οποίο είχε έλθει σε επαφή, το οποίο μάλιστα ήταν ασυμπτωματικό, είχε εντοπιστεί μέσω διαδικασίας ιχνηλάτησης και επρόκειτο για στενό συγγενικό πρόσωπο της εκπαιδευτικού. Από εκεί και πέρα, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται και από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr η Διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη:

“Είναι τελείως διαφορετικό το να έχουμε κρούσμα από το να έχουμε απλά μια επαφή με κάποιον που έχει κορωνοϊο. Έχουμε σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο για όλες τις περιπτώσεις και τις τηρούμε. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή, είχε έρθει σε πολύ μικρή επαφή με το κρούσμα. Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα που δεν πάει στο σχολείο και δεν έχει δείξει ούτε συμπτώματα. Εμείς περιμένουμε να γίνει το τεστ και με βάση τα αποτελέσματα θα κινηθούμε”, είπε η κα Ψαρουδάκη.

Το τεστ δεν έγινε αμέσως διότι υπάρχει οδηγία του ΕΟΔΥ, να δίνεται ένα χρονικό διάστημα για να αποφεύγεται η πιθανότητα ψευδώς αρνητικού τεστ.

Το 9ο Δημοτικό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Πηγή: zarpanews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ