Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση σχετικά με το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών ΔΕ

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/8/22 στις 12.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης  συνάντηση των νοσηλευτών ΔΕ που εργάζονται στο ΓΝΑΝ με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και έγινε συζήτηση σχετικά με την Υπουργική Απόφαση Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 – ΦΕΚ 4209/Β/8-8-2022 “Καθηκοντολόγιο Βοηθών Νοσηλευτών-τριών Νοσοκομείων”.

Στη συνάντηση κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προσβάλει, υποτιμά και υποβαθμίζει το ρόλο και την προσφορά  των νοσηλευτριών -των ΔΕ στο δημόσιο σύστημα υγείας και αποφασίστηκε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να γίνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΤΕΠ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 24/8 στις 12.30 καθώς και πιστή εφαρμογή της υπουργικής απόφασης Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 με εκτέλεση από τις νοσηλεύτριες-τες ΔΕ του ΓΝΑΝ μόνο των πράξεων που περιλαμβάνονται στο καθηκοντολόγιο της Υπ. Απόφασης από τη Δευτέρα 29/8/22.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  στην ίδια ανακοίνωση ζητά:


- Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022  ώστε να περιλαμβάνονται οι νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών στους νοσηλευτές ΔΕ και οι οποίες μέχρι τώρα εκτελούνταν καθημερινά από χιλιάδες νοσηλευτές ΔΕ στο σύστημα υγείας.
-Καθιέρωση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με εσωτερικό διαχωρισμό ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (τριτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
-Τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του ΠΔ σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των ΔΕ Νοσηλευτών ώστε να ανταποκρίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις εκτελούμενες νοσηλευτικές πράξεις.
-θεσμοθέτηση του επαγγελματικού τίτλου του ΔΕ Νοσηλευτή αντί του αδόκιμου τίτλου "Βοηθός Νοσηλευτής" που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην εργασία των νοσηλευτών ΔΕ.
-Μισθολογική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών με ταχύτερη προώθηση στα μισθολογικά κλιμάκια.
-Εκπαιδευτική αναβάθμιση των ΔΕ νοσηλευτών-τριων με πολυετή προϋπηρεσία, με δυνατότητα διεξόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ειδική διαδικασία χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ