Σε μαζικό ξεσηκωμό στην απεργία της Τετάρτης καλούν εργαζόμενοι και σωματεία

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Με αφορμή την επέτειο του ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά

Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση στην πανεργατική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, απευθύνουν σωματεία και φορείς του Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνεται με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι ενώ ακόμα ένας νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο στη Βοστώνη.

Επίσης, οι εργαζόμενοι της ΑΔΕΔΥ, οι εκπαιδευτικοί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οικοδόμοι, το συνδικάτο γάλακτος, τροφίμων και ποτών, η ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων και άλλοι φορείς και εργατικά σωματεία του Ηρακλείου καλούν σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στην ακρίβεια, τα κενά στην ασφάλιση και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις (μέσω της ανόδου του πληθωρισμού).

«Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς. Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς» ανέφερε ο Λευτέρης Δασκαλάκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ν. Ηρακλείου.

synenteyxi...............

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης δήλωσε σχετικά:

«Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη. Ένας χρόνος όπου η πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις δολοφόνησε 57 νέα παιδιά. Δεν θα επιτρέψουμε με την πάλη μας να συγκαλυφθεί το τραγικό έγκλημα πράγμα που επιχειρείται από την κυβέρνηση!

Η ίδια πολιτική της απελευθέρωσης εφαρμόζεται και στη δημόσια περίθαλψη! Διαμορφώνουν νοσοκομεία που θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, με έσοδα – έξοδα, σε μία ενιαία ανταγωνιστική  αγορά με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ στο δημόσιο θα παραμείνει μόνο η ταμπέλα.

Να μην επιτρέψει ο λαός κι οι υγειονομικοί που θέλουν να κοιτούν τον ασθενή στα μάτια και όχι στην τσέπη, αυτήν την βαρβαρότητα στην οποία μας οδηγούν!

Απέναντι στην ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, την πολιτική που μας θέλει φτηνούς πειθήνιους  – εργαζόμενους «λάστιχο» και εξαθλιωμένους ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ, την ανθρωπιά μας και την αλληλεγγύη μας.

Λεφτά δεν υπάρχουν για να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με μόνιμο προσωπικό που καταρρέουν, για να μας αυξήσουν τους μισθούς, υπάρχουν όμως για όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και πλουτίζουν από τη δουλειά  των εργαζομένων.

Μπροστά στη  παραλυτική αντίληψη που καλλιεργούν, «του τίποτα δεν γίνεται» απάντηση δίνουν οι μεγαλειώδες αγώνες των αγροτών που έχουν στριμώξει την κυβέρνηση ! Οι διαρκείς αγώνες των φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών  ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οι αγώνες   σε μία σειρά    εργασιακούς χώρους  στη χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τίποτα δεν μένει σταθερό όλα αλλάζουν και ανατρέπονται αρκεί να το πιστέψουμε και να το θελήσουμε!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κάλεσμα και στα Χανιά

Για το θέμα της κινητοποίησης της Τετάρτης, δόθηκε συνέντευξη τύπου και στο Εργατικό Κέντρο Χανίωναπό εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την αναγκαιότητα συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη και την σημασία η απεργιακή κινητοποίηση να είναι μαζική στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στης 10.30 π.μ. .
Τονίστηκε η σημασία της επιτυχίας ιδιαίτερα σε μια περίοδο που συμπληρώνεται 1 χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με κεντρικό σύνθημα " τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" προκειμένου να μην ξεχαστεί το έγκλημα.
Κάθε εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, ενώ τονίστηκε μεταξύ άλλων το πρόβλημα της ακρίβειας που μαστίζει κάθε λαϊκό νοικοκυριό.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων του ιδιωτικού τομέα επέμειναν στην αναγκαιότητα υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.
Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου τομέα επέμειναν στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων και σε μαζικές προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε όλες τις ειδικότητες με αυξήσεις στους μισθούς.
Τέλος, αναδείχθηκε η στήριξη στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, η συστράτευση με τους υγειονομικούς , φοιτητές και εκπαιδευτικούς για δημόσια, δωρεάν υγεία και παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν :
Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ν. Χανίων - πρόεδρος Κυριάκος Γραμματικόπουλος
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Χανίων - εκπρόσωπος ΔΣ Σαριδάκης Μάνος 
Πανελλήνιος Μουσικός σύλλογος Παράρτημα Χανίων - εκπρόσωπος Εργατικού κέντρου Τρυπιάς Μάνος
Ένωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Χανίων - γενικός γραμματέας Λούντζης Αντώνης 
Σωματείο τροφίμων και ποτών Ν. Χανίων - πρόεδρος Κωνσταντίνος Παππάς
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων - γενικός γραμματέας Σαριδάκης Σταμάτης
Σωματείο εργαζομένων Χρηματοπιστωτικων και συναφών επιχειρήσεων Ν . Χανίων - πρόεδρος Μαλεκάκης Μανώλης
Σύνδεσμος εργαζομένων Γεωργικών οργανώσεων και επιχειρήσεων Ν. Χανίων - πρόεδρος Κορναράκης Γιώργος
Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων - πρόεδρος Πατσουράκη Ηλέκτρα
Σωματείο επισιτισμού - Αντιπρόεδρος Κριτσιώπης Ασημάκης
ΕΛΜΕ Χανίων - αντιπρόεδρος Κυριακάκης Γιάννης 
Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων- πρόεδρος Γεωργιακάκης Βαρδής

56675079-66

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ