Σε νέα τροχιά το Μαλεβίζι - Επόμενος στόχος τα Λινοπεράματα

Σε νέα τροχιά το Μαλεβίζι - Επόμενος στόχος τα Λινοπεράματα

“Διαμορφώσαμε τις εξελίξεις, αλλάξαμε τις μελέτες” - λέει ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας

Μια νέα... ημέρα “ξημέρωσε” την Τετάρτη για το Μαλεβίζι, με την υπογραφή των συμβάσεων για την ηλεκτρική διασύνδεση. “Από τα φουγάρα και τις επιβαρύνεις, ο Δήμος μας περνά σε μία νέα εποχή καθαρότερης ενέργειας, ήπιας περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης”.

Με λίγες μόνο λέξεις, ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας παραθέτει, εν συνόψει, στο Cretalive το πλαίσιο “επάνω στο οποίο θα βασίσουμε και θα κουμπώσουμε επάνω όλες τις προτεραιότητές μας”, από εδώ και πέρα.

“Διαμορφώσαμε τις εξελίξεις, αλλάξαμε τις μελέτες. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο μας, που αναγνωρίζεται, μπαίνει ως ένας ισχυρός διαπραγματευτής στον τραπέζι των συζητήσεων” είναι η αρχική τοποθέτηση - αποτίμηση του δημάρχου Μαλεβιζίου.

“Αναγνωρίστηκε αυτό που εμείς θέλαμε να κάνουμε: Ότι το Μαλεβίζι πρέπει δικαιωθεί για το φορτίο που σήκωνε και θα σηκώνει, κι αφορά πέρα από τα 35 εκατομμύρια, τα 11 εκατομμύρια που δίνονται σε σπουδαία έργα της περιοχής” εξηγεί ο κ. Μποκέας.

 

Αλλάζει η φυσιογνωμία του Μαλεβιζίου

Τα 35 εκατομμύρια ευρώ αφορούν την τροποποίηση μελετών (σ.σ άρα και την τροποποίηση του έργου – θα χρειαστεί να πάρει νέες εγκρίσεις) που κάνουν το έργο “πιο ήπιο και πιο βιώσιμο για τις τοπικές κοινωνίες. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι το έργο αυτό, έτσι όπως το διαμορφώσαμε, δεν έρχεται για να επιβαρύνει”.

Ο κ. Μποκέας μάς παρουσίασε και “τα σπουδαία” έργα που προβλέπεται να γίνουν στο Μαλεβίζι και τα οποία “θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία” του:

- Κεντρική αρτηρία στην Βενιζέλου, όπου “οι πιο πολλοί θεωρούσαν ότι το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ”.

-Καινούργιες σχολικές εγκαταστάσεις

-Σύγχρονα κτήρια

- Το “τρομερά χρήσιμο” Φωτοβολταϊκό Πάρκο “που θα δίνει σταθερή εξοικονόμηση ενέργειας και αυτή θα μετακυλίεται είτε με έργα, είτε με φθηνότερα τέλη στους δημότες”.

-Το ηλεκτροκίνητο mini bus που θα διαμορφώσει ουσιαστικά, για πρώτη φορά, ένα πάγιο αίτημα ενδοδημοτικής επικοινωνίας – συγκοινωνίας.

-Αγροτική οδοποιία στη Δαμάστα, καθώς και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού.

-Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού σε όλο το Μαλεβίζι

-Νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου

Το χρονοδιάγραμμα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων θα διαμορφωθεί από κοινού με τον ΑΔΜΗΕ και τον εργολάβο.

“Η δέσμευση και η διάθεση τόσο του ΑΔΜΗΕ, όσο κι εμάς, είναι να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αυτά” επισημαίνει ο κ. Μποκέας, τονίζοντας πως “σε αυτή τη συγκυρία, της πανδημίας του κορωνοϊού το να παίρνει ένας Δήμος εκτός από τα 35 εκατομμύρια ευρώ, συν 11 για έργα που του αλλάζουν τη φυσιογνωμία, καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι το πολύ σημαντικό”.

Στην δημοτική αρχή Μαλεβιζίου αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι. “Από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο θέμα ήταν το κορυφαίο στην ατζέντα μας, και προεκλογικά, ήταν μία από τις σημαίες μας” θα πει ο κ. Μποκέας.

Ευθύς εξαρχής, συνεχίζει ο ίδιος, “πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενεργοποιήσαμε δυνάμεις κοινωνικές. Συνεργαστήκαμε με το Πολυτεχνείο – ο Δήμος για πρώτη φορά είχε τεχνικό σύμβουλο – που μας βοήθησε, να συντόνισε και μας διαφώτισε με τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου. Μας εξορθολόγισε τη συζήτηση γύρω από το έργο και μας φώτισε σημεία που έπρεπε να δώσουμε βάση, στα οποία μέχρι πρότινος δεν δίναμε (βάση)”.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ευχαρίστησε προσωπικά τους κυρίους “Σπύρο Παπαευθυμίου και τον Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη , Πέτρο Ασμαργιαννάκη για τη συνεργασία αυτή”.

Αναγνώρισε ακόμα και την καθοριστικής σημασίας “παρέμβαση” του Υπουργού: “Ο κ. Χατζηδάκης έβαλε πλάτη στην διαπραγμάτευση. Κατανόησε τα ζητήματα που του βάλαμε, παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να είχαμε. Εξασφαλίστηκαν χρήματα τα οποία δεν έχουν δοθεί σε κανέναν άλλον Δήμο”.

 

“Νέες αναπτυξιακές προοπτικές στα Λινοπεράματα”

Επόμενος μεγάλος στόχος, τα Λινοπεράματα.

“Το βασικό είναι ότι, πέρα από τα ανταποδοτικά, κλείνουν τα Λινοπεράματα.

Απελευθερώνεται μια περιοχή, από την μόλυνση και την υποβάθμιση. Δημιουργούνται νέες αναπτυξιακές προοπτικές” λέει ο κ. Μποκέας.

Η κουβέντα στρέφεται γύρω από το τι θα γίνει γύρω από αυτή την περιοχή – φιλέτο.

“Θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, μέσω του Δήμου” είναι η πρόταση που διατυπώνει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου. “Με κάποιο τρόπο, να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής, ένας χώρος τουριστικός, εκθεσιακός, περιβαλλοντικός, και να δώσει μία άλλη ώθηση στην περιοχή. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ